Karaman Anadolu Gençlik Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Peygamber Efendimizi yad etmek için Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gönülleri ferahlatan bir programa imza attı. Duygu seli içerisinde geçen programda dinleyiciler bir an olsun sıkılmadan, heyecanla, gözyaşı içerisinde Peygamber Efendimizi yad ettiler.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Şube Başkanı Şabettin GEZEN özellikle Peygambere sadakatin ve ümmet bilincinin önemine vurgu yaparak: “Bizler bu hezeyana ve çağımıza hakim olmuş  taşlaşmış yüreklere rağmen kendimizden başlayarak, ailemizden, komşularımızdan, çevremizden, ülkemizden ve dünyadaki her şeyden sorumlu olmayı gerektiren  ümmet bilincini elhamdülillah hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz ve kaybettirmeyeceğiz.”diyen GEZEN, Bütün dertlerinin  bu  bilinci iliklerine kadar hissetmiş peygamber aşıkları olarak, O’nun yolunu yaşayan ve yaşatmaya çalışan birer nefer olmak olduğunu ve  Peygamber varisleri olarak kanlarının son damlasına kadar hakkı, hakikati, ve Sultanlar sultanına  gönülden bağlılığın kurtuluşa vesile olacak tek çıkar yol olduğunu gösterecek ve onun sevgisine muhtaç yüreklere tek tek ulaşarak, onun eşsiz güzelliğini anlatmaya devam edeceklerin ifade etti.

Programda Anadolu Gençlik Derneği okuma gurubu öğrencilerinden oluşan ilahi ekibi’nin sergilediği performansın yanı sıra, 5 yaşındaki Reyyan HAN’ın Kuran Tilaveti ve   Karaman  Ortaokulu  5. Sınıf öğrencisi Tarık GÜMÜŞ’ ün  seslendirdiği şiir izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Programa misafir olarak katılan Ahmet ÇIĞIRGAN Peygamberimizin örnek hayatı, hikmetleri ve insanlarla olan münasebetlerindeki muhteşem üslubunu anlattı.

Sinevizyon gösterilerinin de yer aldığı program, gecenin ilerleyen saatlerinde Tüm Türkiye genelinde dernek tarafından liseli öğrenciler arasında yapılan Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri takdim edildi. Yarışma da İl Birincisi olan Ermenek İMKB öğrencisi Muhammet SEVİLİ’ye Diz üstü bilgisayar verilirken; İkinci gelen Karaman Anadolu Lisesi öğrencisi Cennet ÇATAK akıllı telefon ve üçüncü gelen Oğuzhan TAŞ ise dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi. Program Sakalı Şerif’in salavatlar eşliğinde ziyareti ile son buldu.