Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANKARAMANDER) Başkanı Veli Bozkır yaptığı açıklamada; "İlimiz nüfusuna kayıtlı olup Ankara’da yüksek öğrenimine devam eden geleceğimiz gençlerimize, sıcak bir yuva ortamında uzanan bir dost eli olma çalışmalarımızı hayırseverlerimizin katkıları sayesinde devam ettirebilmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Burs fonumuza maddi katkı sağlayan hayırsever hemşerilerimiz ve dostlarımıza derneğimiz adına bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu amaç doğrultusunda; 
Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANKARAMANDER) 2017 / 2018 eğitim dönemi burs başvuruları, 25-30 Eylül 2017 tarihleri arasında Mithatpaşa Caddesi No: 56 / 1 Kızılay - Ankara adresindeki dernek merkezine (12.30 – 18.00 saatleri arasında) yapılabilecektir.  
    
Karaman nüfusuna kayıtlı, Ankara’daki herhangi bir fakülteye (Lisans) kayıt yaptıran, ihtiyaç sahibi öğrenciler, aşağıda istenen evraklar ile birlikte şahsen, dernek yönetimine imza karşılığı teslim edilmesi suretiyle başvurularını yapabileceklerdir.

İlk kez başvuranlar için istenen belgeler:    
– ÖSYM Sonuç Belgesi,
– Öğrenci Okul Kayıt Belgesi,
– Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
– Çalışan Anne ve Baba için maaş bordoları, çalışmıyorsa yazılı gelir beyanı, 
– Tapu İl Müdürlüğünden alınacak anne baba için ayrı ayrı tapu kaydı,
                    
Ara sınıflar ve geçtiğimiz dönem burs alan öğrenciler not belgesi ve öğrenci kayıt belgelerini belirtilen tarihler arasında Dernek Merkezine şahsen teslim ederek yeni dönem için burs başvurularını yapmış olacaklardır.    

Belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunmayan eski dönem öğrencilerimizin bursları devam ettirilmeyecek ve şahsen başvuruda bulunmayan öğrencilerin müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır." dedi.