Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Değerler Olimpiyatında Alparlsan Ortaokulu 6-E sınıfı öğrencisi Sena Öner, Paylaşma Değeri kategorisinde Türkiye Üçüncülüğü elde etmişti.

Sena Öner ve öğretmeni Hakan Aktaş ödüllerini; 2 Haziran 2014 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı´nda düzenlenen ödül töreninde aldılar.
İlimizi ve okulunu gururla temsil eden öğrenci ve öğretmen, diğer derece alan öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Ensar Vakfı´nın organize ettiği iki günlük İstanbul turuna da katıldılar.

Karaman Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bağcı ve Vakıf Üyesi Ömer Yılmaz Okul Müdürü Ahmet Aydoğdu'yu makamında ziyaret ettiler. Vakıf yöneticileri başta öğrenci Sena Öner'i, okul müdürü ve sorumlu öğretmeni ilimize gurur veren bu başarıdan ve temsilden dolayı teşekkür ettiler. Teşekkür ziyaretinde de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın teşekkür plaketini okul idaresine takdim ettiler.

Örnek davranışlarıyla Türkiye Üçüncülüğüne layık görülen Sena Öner´i ve değerlerimizi yaşatmayı her zaman ilke edinmiş öğretmen Hakan Aktaş'ı  tebrik ediyoruz.