Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen binlerce vatandaş, milletin iradesine yönelik yapılan darbe girişimine karşı tek yürek ve tek nefes oldu.
Programa; Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Milletvekili Recep Konuk, Garnizon Komutanı Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Siyasi parti yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı. Meydanı dolduran vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra, saygı duruşunda bulundu.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda protokol üyeleri sırasıyla konuşmalarını yaparak; Karaman halkına demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise konuşmasında: “Tankların, bombaların, uçakların saldırıları karşısında vatanına, milletin iradesine korkusuzca sahip çıkan tüm milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Başkan Çalışkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kalleşlerin bu topraklar üzerindeki hain emellerine ulaşmalarına asla fırsat vermeyeceğiz. Asla yorulmayacağız, asla rehavete kapılmayacağız. Allah’ın izni ile milletimizle bütün oyunları bozmaya, bu meydanlarda tarih yazmaya devam edeceğiz. Hainlerin girişimde bulunduğu bu işgal hareketi karşısında tankların, topların, mermilerin önünde korkusuzca duran tüm milletimiz övgülerin en büyüğüne layık. Bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Unutulmasın ki ezan dinmez, bayrak inmez bu millet asla sindirilemez. Hiç bir kimse bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını bu hainlere teslim edemez, hele Karaman asla etmez. 15 Temmuz’dan bu yana çoluğuyla, çocuğuyla, kardeşiyle, anasıyla, babasıyla, eşiyle, dostuyla bu meydanlarda duran, vatan ve milli irade mücadelesi veren tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı’dan 81 ilde toplanan milyonlarca vatandaşa hitap ettiği konuşması, Karaman’da da binlerce vatandaş tarafından dikkatle dinlendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının sonunda, bu Çarşamba gününe kadar demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini ifade etti.