Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri’nde kalan çocukların yardımlaşma ve paylaşma duygusunu pekiştirmeye yönelik olarak çocuklar tarafından başlatılan “Veren Eller Projesi ”bayram öncesi anlamlı bir günde hayata geçiriliyor.
Projenin hedef yararlanıcıları arasında görülen  köy okullarından biri olan Dereköy İlkokulu’nda gerçekleşen programa; Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar, Çocuk Evi sorumluları İl Müdür Yardımcısı Servet Türegün ve  İl Müdürü Hasan Erkan katıldı. 

Okul ziyaretinde konuşma yapan İl Müdürü Hasan Erkan şunları söyledi;“Kadim bir medeniyetin varisleri olarak Türkçenin Başkenti Karaman’da yaşamaktayız.Bu medeniyetin bize öğrettiği en büyük değerlerden biri de hiç kuşkusuz  yardımlaşmadır. Yardımlaşmak, toplumumuzu ayakta tutan temel taşlardan biridir. “Veren el alan elden daha hayırlıdır.”düsturunu çocuklarımıza benimsetmek, onların verirken mutlu olmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi başlatmış bulunmaktayız. Bu proje birlik ve beraberliğimizin mayası olan Kurban Bayramı’nın öncesi ayrı bir anlam kazanmıştır. Bu projemizde emeği geçen çocuklarımızı tebrik ediyorum. Projemize katkı sağlayan Anı Bisküvi’ye, İpek Temizlik A.Ş’ye ve Emin Giyim’e teşekkür ediyoruz. Bu programımız yarın da bir başka köy okulumuzu ziyaretle devam edecektir.''

Projeyi yürütmekten ve veren el olmaktan mutlu olduklarını belirten çocuklar; “Bugün çok mutluyuz. Peygamberimizin sözünü yerine getirmekten ve veren el olmaktan çok sevinçliyiz. Hediye vermek ve gönül kazanmak çok güzel bir duygu.”dediler.

Ziyaret çocukların hediye dağıtımı ile son buldu.