Kış mevsiminin gelmesi ve hava şartlarının kötüleşmesi dolayısıyla, Karaman Sivil Toplum Platformu Suriyeli mülteciler ve savaşın zirvede olduğu topraklarda yaşayanlar için 125 ton yardım topladı.

Törene Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Belediye Başkanvekili Recep Oğuzcan, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez,İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl müftüsü Nuri Değirmenci, Memursen İl Temsilcisi Yunus Özdemir ve birçok sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.Toplanan yardımlar Aktekke Kent Meydanı'ndan dualar eşliğinde uğurlandı.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Memur-sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir''Karaman sivil toplum platformu olarak organize ettiğimiz,insanlık karaltında kalmasın başlıklı suriyeye yardım kampanyamızı 2-15 Aralık arasında yapmış olduğumuz kampanyamızı hamd olsun neticelendirmiş bulunmaktayız.Bu süreçte gerçekten ümmet duyarlılığına sahip olan,bütün müslüman kardeşlerimiz ve Karaman halkı gerçekten ciddi bir duyarlılık ve üstüniyet göstererek,5 tır gıda ve giyim olmak üzere toplandı hamd olsun. Bizler şuanda islam coğrafyasında var olan bütün bu problemlerin bitirilmesi noktasında elbette kavli ve fiili olarak dualarımızı devam ettiriyoruz.Bu bizim fiili duamız,akan kanların durmasına imkan ateşin sönmesine gücümüz yetmesede,karınca misali ona bir su taşıma niyetindeyiz.Rabbim bizim bu niyetimizi ecer hanemize yazsın. Bu manada burda bütün sivil toplum örgütlerine,Karaman halkına,bu duyarlılığı göstermiş olması dolayısı ile ben platform adına teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçte bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen,başta valimiz ve valilik personelimize,belediye başkanımız ve belediye personelimize,emniyet yetkililerimize müftülüğümüze, daire amirlerimize, resmi personel olarak onların gerçekten yardımlarını gördük sivil halk ve resmi olarak bütün kardeşlerimiz bize ellerinden gelen desteği gösterdiler.

İyi bir dayanışma örneği sergiledik ve bu beş tırın hamd olsun güzel bir şekilde oraya ulaştırılması noktasında bir adım daha atmış oluyoruz dualarlada onları uğurlayacağız inşallah.Bunun tasnifi esnasında biz özellikle Karaman İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden çok ciddi yardım aldık,onlarada özellikle müdürümüze ve öğrencilerimizede teşekkür etmek istiyorum.Bizim kendimizde içinde bulunduğumuz gurupla sivil toplum örgütlerinin teşekkür ettiği bir grupla 14 15 kişilik bir ekiple bizzat oraya kendi elimizle nezaret edip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaz.''dedi.

Peki bu beş tırın içeriği neydi ?
23900 kg çocuk bezi, 50 ton un, 1500 battaniye, 200 çuval 2.el elbise, 50 koli ayakkabı, 30 koli sıfır elbise,6 ton bulgur, 200 kilo makarna,100 kilo sıvıyağ, 300 kilo bakliyat,20 adet halı ve 20 koli diğer karışık gıdalar bulunuyor.