Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bisiklet Takımı, İstanbul'dan Girne'ye bisiklet turu gerçekleştiriyor.

İstanbul'da başlayan tur, Düzce, Ankara, Konya, Karaman ve Mersin güzergahından Kıbrıs'ta son bulacak olan tur 9 gün sürecek. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yılı kutlamaları kapsamında, 9 Temmuz'da İstanbul'dan başlatılan ve Lefkoşa'da son bulacak "Bisiklet ile Barış Turu"na katılan 31 bisikletçi Karaman'a ulaştı.

Kazımkarabekir İlçesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şube Başkanı Behiç Baş tarafından karşılanan bisiklet ekibi konvoyla Karaman'a kadar eşlik edildi.

Barış turuna katılan bisikletçiler arasında gazilerin yanı sıra Rusya Federasyonu ve Bulgaristan'dan sporcular da yer alıyor.

Karaman'da bugün misafir edilecek olan grup, yarın, Silifke Taşucu'ndan gemi ile Girne'ye ulaşacaklar. Bisikletçiler son olarak 20 Temmuzda Kıbrıs Barış Harekatının 40. yılı kutlamalarına katılacak.