Özel Anadolu Sevgi Yumağı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan engelli öğrencilerin hazırlamış oldukları resim ve el işi sergisi törenle açıldı.

03 Aralık 2013 Salı günü saat 11.00’de gerçekleştirilen programa Vali Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, CHP Karaman Belediye Başkan Adayı Merih Ünver, Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Rıza Duru, daire müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vali Murat Koca sergi açılışının öncesinde yaptığı konuşmasında: “Engellilik empati yapmaya en fazla ihtiyaç duyulan bir alandır. Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Devletimiz son yıllarda engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak yasal düzenlemeler yaptı. Hepimiz engelli vatandaşlarımıza sahip çıkarak, onlara yardım etmeliyiz. Bugün burada şahit olduğumuz gibi gerekli imkânlar sağlandığı zaman engelli vatandaşlarımız iş hayatında, sanatta, sporda ve her alanda güzel başarılar yakalamaktadırlar. Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını diliyor, bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Vali Murat Koca, engelli öğrencilerin hazırlamış oldukları resim ve el işi sergisinin açılışını gerçekleştirerek,  öğrencilerle bir süre sohbet etti ve sergi hakkında yetkililerden bilgi aldı.