Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Çalışkan programın açış konuşmasında Kuran-ı Kerim’in doğruyu, iyiliği ve güzelliği arayanlar için kurtuluş vesilesi olduğunu ifade etti. Sezai Karakoç’un örneklemesi ile konuşmasına devam eden Çalışkan, kutsal kitabımızın yolumuzu aydınlatan bir ışık olduğunu söyledi. Bu yarışmanın kaybedeni olmadığını belirterek sözlerine son veren Okul Müdürü Mehmet Çalışkan, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Açılış konuşmasının ardından selamlama konuşmasında bulunan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ak, öğrenciliği yıllarında imam hatip hatıralarından bahsederek öğrencilerin eğitim hayatında idealist olması gerektiğini vurguladı.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ak’ın konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt kürsüye çıktı. Selamlama sonrasında programı düzenleyen, emeği geçenlere teşekkür ederek öğrencilerin yarışmada en güzel sözleri söyleyeceğini ifade ederek katılımcı öğrencilerin her birinin şimdiden birinci olduklarını söyledi. Kendilerini yetiştirip bu konuda emek harcadıkları için öğrencilerin Allah katında alacakları mükafatın en kıymetli ödül olduğunu belirtti.

Yarışmaya katılan öğrenciler, Kur´an-ı Kerim ve Hafızlık kategorilerinde performanslarını seçici kurul önünde sergiledi. Seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda Genç Sada; Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Küpdilli birinci, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Selim Türkben ikinci, Ermenek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Çoğalan ise üçüncü oldu.

Kur’an-ın Genç Muhafızları; Hafızlık Yarışmasında ise, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Uyan birinci, Karaman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulnur Burak Yıldırım ise ikinci oldu.

Bölge elemelerinde ilimizi temsil edecek öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerin verilmesi ile program sona erdi.