Yaz aylarının gelmesi ile birlikte özellikle kent merkezinde dinlenme alanları, par yeleri ve çeşitli alanlarda çekirdek, çeşitli gıda ambalaj atıklarının çevreyi kirleteceğinden halkın daha duyarlı olması içinde emekli bir vatandaş gazetemiz aracılığı ile çağrıda bulundu.
    Aslında Karaman’da esnafların da bir anlamda sözcüsü olan Ruhan Türedi, bu açıklaması ile çevre duyarlılığına karşı vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.
Türedi;
    “Karaman belediyesi, muhtelif yerlere güzel güzel parklar yapıyor. Halkımız oturup yorgunluğunu gidesin, aynı zamanda gözü gönlü açılsın, havamız temiz olsun diye?.
    Evet parklarda oturuyoruz. Oturuyoruz da çenemiz durmuyor. Ya politikacı oluyoruz. Ya da sohbetler yapıyoruz. En çokta Karaman’ın çitleği çıtır, çıtır puf puf. Birde bakarsın Parkta oturulan yerin etrafı kar yağmış gibi çekirdek kabuğu. Belediye’nin temizlik işçileri hangi birine yetişsin. Aslan yattığı yerden belli olur. Herkes kendi kapısının önünü temizlerse şehir tertemiz olur misali yediğimiz kabukluların kabuklarını daha çıkan ufak tefek çöpleri bir poşette toplansa çöp kutusuna atılsa parklarımız tertemiz olmaz mı. Temiz parklar temiz izmaritsiz sokaklar şehrimize gelen yabancılara ayna olmaz mı?.
    Bir yerleşim yerinin kültürünü görgüsünü ilk defa o yeri görenlerin üzerindeki bırakacağı olumlu veya olumsuz intiba oranın park ve sokaklarının temiz veya pis olmasına bağlıdır. Şu anda Karaman’a gelen bir yabancı Karaman insanı ne kadar görgülü, ne kadar kültürlü diyebilir mi. Bence hayır. Çünkü Karaman’ın çekirdeği meşhur, çıtır çıtır puf, puf. Birde sigara izmaritleri yerlere serilmiş pis görünümlü zehir atıkları. Nasıl evlerde çekirdek kabuklarını, sigara izmaritlerini halının üzerine atmıyorsak park ve sokakları da öyle korusa olmaz mı? Olur olur, hem de ne güzel olur.”dedi.