ÇEVRE SİZ KALMAMAK İÇİN ON GÖNÜLLÜ KAMPANYASI BAŞLADI
Karaman AKÇEV ( Ahlak Kültür ve Çevre Derneği )’nin de desteklediği kuruluşlardan olan ÇEKÜD ( Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği)  “Çevre Siz Kalmamak için On Gönüllü” adlı bir kampanya başlattı. Kampanya için ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz'ın yaptığı açıklamada;

“Değerli çevre gönüllüleri, küresel düzenin önemli bir parçası olan sanayi ve teknolojinin önümüze koyduğu imkânlara rağmen  refah beklentilerimiz sürekli artıyor.  Sosyal paylaşım alanında dünyanın en ücra köşesine bile tek tuşla ulaşabilen insanoğlu maalesef öncelikle benliğini doyurmanın telaşında. Bu telaş mutluluğu yanlış yerlerde arayan tüketim toplumunun heveslerini tetikledikçe tetikliyor.
Açıklanan rakamlar, bu sürecin eninde sonunda zarar hanemize yazılacağını göstermekte. Öyle ki, küresel tüketim hızı ortalama %50 artarak kainattaki arıtma ve yenileme sisteminin önüne geçmiş durumda. Dahası mevcut çevre kirliliğinin % 50 'si, son 35 yılda meydana gelmiştir. Sağlıklı çevrenin en önemli göstergesi olan ekolojik çeşitlilik, küresel ölçekte son 40 yılda %30 azalmıştır.
Artık çevre sorunları HES, RES, nükleer enerji, baz istasyonları, çölleşme ve küresel ısınma ile gündem oluşturuyor. Bunları çevrenin düşmanı olarak görenler elbette olacaktır. Ancak asıl çöküş; modern yaşama hevesinden, bencillikten, sorumluluk almamaktan kaynaklanıyor. Bu durum ruhumuzun derinliklerine kadar nüfus etmişti.
ÇEKÜD'ün, doğa-insan arasında bozulan uyum ve dengenin yeniden kurulması ve küresel çevre sorunlarına gerçekçi çözüm önerileri üretilmesi yolundaki çalışmaları siz çevre dostlarının ilgi ve destekleriyle yürütülmektedir. 
Ailemiz ne kadar geniş ve güçlü olursa, yaşanılır bir dünyayı, daha rahat soluyabileceğimiz bir yerküreyi gelecek nesillere aktarabiliriz. Unutmayalım ki bizler emanetçiyiz. Bizlere emanet edilen nimetlere şükretmek ve onları korumak başta gelen insani görevimiz…
Siz aile bireylerimizin teşvik ve önerileriyle ulaşacağımız onlarca kişiyle nimetleri koruyarak arttırmak için artık kolları sıvama zamanı geldi.
Göstereceğiniz ilgi ve destekle geleceğin çevresi hepimize yeter olacaktır.
Her bir gönüllümüzün bu mesajda yer alan gerçekleri, bilgisi ve ilgisiyle yoğurarak kendi mail gruplarına yönlendirmesi davetimizin amacına fazlasıyla ulaşacağına inanıyoruz.
Tavsiye edilen çevre gönüllüsü vatandaşlarımızın, web sitemize girip Gönüllü Üye Formu doldurmaları yeterli olacaktır.
Forma direk ulaşmak için http://www.cekud.org.tr/gonullu_form.asp adresi kullanılabilir. 
Referans bölümüne sizin (tavsiye eden kişinin) isminin yazılması hizmet yarışının göstergesi olarak kayda girmiş olacaktır.
HAYDİ, HEP BİRLİKTE, GAYRETLE GELECEĞİMİZİN YAŞANILIR ÇEVRESİ İÇİN EN AZ ONAR GÖNÜLLÜYLE  www.cekud.org.tr adresinde BULUŞALIM.
'Gönüllü Üye' kampanyamıza göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür eder, desteklerinizin devamını dileriz.''dedi