“Sağlıcakla Kal” Projesi kapsamında Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Kalpten Kalbe” adlı program 23 Nisan çocuk haftası nedeniyle Karaman Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde sunuldu.

Program Milli EğitimŞube Müdürü Haşim Tunca’nın açış konuşmasıyla başladı. Tunca, Sağlıcakla Kal Projesi kapsamında Karaman Milli Eğitime Bağlıçeşitli okullarda okuyan öğrencilerin Karaman Devlet Hastanesinin çeşitli birimlerinde yönlendirme faaliyetleri yaptıklarını hastalara yönelik üç konser düzenlediklerini, çocuk haftası nedeniyle de Sevgi Evlerinde bir şiir ve bir tiyatro etkinliği düzenlediklerini belirtti. Şube Müdürü çocuk haftası münasebetiyle dün akşam 20.00’da bir konser düzenleyeceklerini, Sevgi ve Çocuk evlerinde akran çalışmalarının da davam ettiğini, önümüzdeki günlerde beş köy okuluna yardım faaliyeti gerçekleştireceklerini bildirdi.

Programda Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrencileri; palyaço, “Aşuk ve Maşuk”adlı gösteri komedi dans gösterisi ve playback gösterisi solo ve koro halindeşarkılar sundular. Okul öğrencileri hasta çocuklara balon dağıttılar. Programa katılamayan ağır hasta çocuklara da palyaço teker teker balon dağıttı.Serumlarıyla gösteriyi izleyen çocukların ve hasta yakınlarının gözlerinden mutluluk okunuyordu. Hasta yakınları İlk kez bir hastanede çocuk haftasınedeniyle hasta arkadaşlarını hatırlayarak onları eğlendiren ve onların dertlerine paylaşan bir çalışmaya şahit olduklarını belirterek, programda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Programa Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Nuriye Ulu, Başhekim Turgut Bulut Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Aydoğdu Zeki Tuman, Okul Müdürü Mustafa Doğan ve hastane çalışanları ve hastalar katıldı.

Programın Sonunda Programa Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Nuriye Ulu “Çocuk haftasında hasta olan çocukları unutmayarak onlara böylesi güzel bir gün yaşattıkları ve onların sıkıntılarını bir saatliğine de olsa giderdikleri için Karaman Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Sabiha Gökçen Ortaokulu öğretmenlerine ama en çok da kendi yaşıtlarını unutmayarak onlara bayram coşkusu yaşatan öğrencilere teşekkür ediyorum.” dedi.