25 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 15:00'de Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleşen programa Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı J.Alb.Selçuk BOZ, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gölmen, Baro Başkanı Av. Kerim Gökhan Şancı, Askerlik Şubesi Başkanı Pers. Alb. Rıza Beşer, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, protokol üyeleri, cezaevi çalışanları, hükümlü ve tutuklular katıldı. 

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program sinevizyon gösterisinin izlenmesi ile devam etti. Programda açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç yaptığı konuşmasında “ Karaman M Tipi Ceza infaz kurumu olarak yaptığımız çalışmalardaki amacımız burada bulunan vatandaşlarımızı topluma kazandırarak ülkemize yararlı birer birey olmalarını sağlamaktır. Bu bağlamda birçok etkinliğimiz oldu. Bunlardan biri de “Seç Yıldızını, Yaşat Adını Herkes O'nu Okuyor ” etkinliği idi. Bu etkinliğimize son derece yoğun bir katılımın olması bizleri onure etti. Umuyorum ki kurumumuz cezaevi değil çözüm evi olacaktır. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Süleyman Kahraman olmak üzere Garnizon Komutanımıza, İl Özel İdaresi Genel Sekreterine, İl Müftümüze, çalışanlarımıza ve siz değerli kurum amirleri arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmasının ardından Mustafa Kemal Çokdinç, Valimiz Sn. Süleyman Kahraman'a ve İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez'e desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Vali Kahraman ise böyle programların tutuklu ve hükümlülerin sosyal hayata uyum sağlamasında önemine vurgu yaptığı konuşmasında “ Kutlu doğum haftasında gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde yer alan bu etkinliğimize Karaman M Tipi Kapalı Cezaevindeki hükümlü ve tutukluların yoğun ilgi göstermesi bizleri son derece memnun etmiştir. Bugün Resûl-i Ekrem Efendimizin kutlu doğumu vesilesiyle bir araya geldik. Sizler O’na duyduğunuz hürmet ve muhabbetle O’na dair kitaplar okudunuz ve aynı duygularla bu programı hazırladınız…Bu özveriniz ve samimiyetiniz için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum.

Binlerce öğrencimiz O’nun hayatına dair kitap okudu ve 10 bin sahabe için 10 bin fidan projemiz hayata geçti. Çünkü acılar içindeki insanlığın O’nun yardımseverliğine, O’nun kardeşlik inancına, dahası O’nun şefaatine ihtiyacı var… Bunun içindir ki hepimizin terbiyesinde ve tahsilinde Hz.Peygamber’in önemli bir yeri vardır. Zira biz O’nu tanıdıkça hayat karşısında kendimizi daha da güçlü hissederiz. 

Bunun yanında okumanın da bizim için ayrı bir yeri ve önemi var… Biz kitabı ve okuyanı el üstünde tutan, baş tacı eden bir medeniyetin mensubuyuz… Ve hepimizin bildiği gibi dinimizin ilk emri de “oku”dur… Nerede olursak olalım, kim olursak olalım, makamımız ne olursa olsun okumaya her zaman önem ve öncelik vermeliyiz… Okuduğumuz her kitap gönlümüzde yeni ufuklar açacaktır. Okuduğumuz her kitap bize yeni sevinçler, yeni umutlar aşılayacaktır… Sizler okuduğunuz kitaplarla bu kervanın yolcusu oldunuz. İnşallah bu yolculuk bundan sonraki süreçte de devam eder. Projeye katılan ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. ”dedi.

Program “Seç Yıldızını, Yaşat Adını Herkes O'nu Okuyor ” yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ve misafirlere ikramların sunulması ile sona erdi.