Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda kalan çocuklar ve yaşlılar sinema keyfinin tadını çıkardılar. Çanakkale 1915 filmini izlemek için kuruluşlarda bakım ve koruma altında kalan çocuk ve yaşlılar sinemada bir araya geldi.

Duygulu anların yaşandığı, duyguların gözyaşı olduğu sinemada çocuklarla büyüklerin arasında kaynaşma ve bütünleşme yaşandı. Kuruluşlarda bakım ve koruma altında kalan yaşlılar ve çocuklarla beraber Çanakkale 1915 filmini izleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan şu açıklamalarda bulundu. 
“Kuruluşlarımızda kalan büyüklerimiz ve küçüklerimizle bu tür etkinlikleri düzenliyoruz: Daha önce beraber kitap okuma etkinliği düzenlemiştik. Bugün ise çocuklarımızın tarih bilincini geliştirmek ve sosyalleşmelerini sağlıklı gerçekleştirmek, yaşlılarımızın yaşama sevincini ve hayata tutunma gücünü kuvvetlendirmek için Çanakkale 1915 filmindeyiz. Bu filmi izlerken çok duygulandık: Büyüklerimiz gözyaşlarını tutamadılar. Çünkü onların ömürleri o günleri görmeye yetti. Bizden daha çok Çanakkale gazisi gördüler. Onlarla beraber bizde hayata tutunduk. Çocuklarımızda bu filmi izlerken  kendilerine emanet edilen bu toprakların kıymetini bir kez daha anladılar. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu haftada, böyle bir filmi izlemek çok manidar oldu. Atatürk’ün Çanakkale deki kahramanlıklarını izleme fırsatını bulduk. Atatürk’ün şahsında Bütün Şehitlerimize ve gazilerimize böyle bir vatan bıraktıkları için minnettarız.”dedi.