Kısa adı Eğitim-Bir-Sen olan Eğitimciler Birliği Sendikası, eğitim çalışanlarının ek ödeme, maaş zam talepleri, özlük haklarıyla ilgili taleplerini hükümete duyurabilmek için 19.04.2012 Perşembe günü Saat: 12:30’da Aktekke Meydanında Basın açıklaması yaparak Bordro Yakma Eylemi yapacak.

 Toplu Sözleşme Yasasının çıkmış olmasına rağmen sürecin yavaş işletildiğinden dolayı tepki gösteren sendika, maaş artışları ve eğitim çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi konularında toplu sözleşme masasında daha etkili olabilmek için  bir dizi eylem yapacak.

 Şubeden yapılan açıklamaya göre; ülke genelinde tüm illerde eş zamanlı gerçekleştirilecek eylemlerin ilki Aktekke Meydanında basın açıklaması ve bordro yakma eylemi olacak. Daha sonra 25.04.2012 Çarşamba günü PTT önünde Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Karaman Milletvekillerine faks çekilmek suretiyle ek ödeme ve maaş zamlarıyla ilgili talepler ve tepkiler iletilecek. Mayıs ayının ilk haftası da Sendika genel merkezi ile ülke genelindeki şube temsilcilerin katılımıyla Büyük Ankara Eylemi yapılacak

 Şube Başkanı Yunus Özdemir; Demokratik hukuk devletlerinde yasalara uygun şekilde hak aramanın, eylem yapmanın demokratik bir hak olduğunu dile getirerek, sendikalarına üye olsun olmasın tüm eğitim çalışanlarını eylemlerine destek olmaya davet etti.