11 Nisan Pazartesi günü Mevlana İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri 1. TOKİ'lerde ve okul çevresinde mıntıka temizliği yaptılar. Gerçekleştirilen çevre temizliğine Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri katıldı.

    Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller projesine en büyük desteğin okullardan geldiğini ifade eden Başkan Konukseven: "Birey olarak, toplum olarak ulaşmamız gereken nokta sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre olmalı. Bunun için bugün neler yapmalıyız, çevre bilincimizi nasıl daha üst seviyelere taşıyabiliriz, insanları nasıl daha bilinçli yapabiliriz. Bir arayış içinde olmalı, doğru yönde gitmeli ve herkesi bu yöne davet etmeliyiz. Ancak bu şekilde köyümüz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız bizim o sevdiğimiz haliyle kalabilir ve gelecek için hem bize hem yeni nesillere bir miras olarak kalabilir" dedi.

    Kürsüden öğrencilere seslenen Okul Müdürü Ali Ayhan, "En Çevreci Okul" yarışmasında Mevlana İlkokulu ve Ortaokulu olarak yer aldıklarını ve çevreyi önemsemenin sadece düzenlenen yarışmalarla kalmayıp, öğrencilerin ve vatandaşların günlük yaşantılarında da çevreye karşı duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. 

    “Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” projesinin eğitim basamağında yürütülen; “En Çevreci Okul” yarışması, Mayıs ayı sonuna kadar devam edecektir. Birinci seçilen okulun bahçesinde 5 Haziran Dünya Çevre günü kutlamaları gerçekleştirilecek olup, bu tarihe kadar okulların yapmış olduğu tüm faaliyetler proje kapsamında değerlendirilmeye alınacaktır.