Ülkemiz genelinde 69 il ve 4 tane de dış ülkelerde dernek şubeleri bulunan Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Durmuş SAYASLAN, “Dünya Engelliler Günü” dolayısı ile  açıklamalarda bulundu.

Dernek başkanı, ilk olarak “ENGELLİ İNSANLARA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR.” anlayışının insanımıza benimsetilmesiyle, engellilerimizin dahaengelsiz bir dünyada yaşayacaklarına dikkat çekti. “Bugün sağlıklıyım peki yarın?” sorusunu kendimize sorduğumuzda engellileri anlamada büyük   fayda sağlayacaktır. Engelli insanlara acıyarak bakmanın onlara yapılacak en büyük kötülük olduğun,acıyarak bakmaktansa engellilerin eğitilmiş insan gücü haline getirilmesindeki çabaların daha önemli olduğuna vurgu yaptı. Engelli insan işe yaramaz insan değildir, her engellimizin eğitildiği zaman bir işte çalışabileceğini belirten dernek başkanı, devletimiz  engelli insanları eğitimli hale getirmede daha fazla maddi kaynak ayırması gerektiğine dikkat çekti. Engelli insanı da en mutlu edenin diğer insanlar da olduğu gibi ” çalışmak , hak ettiği emeğin karşılığını almak ve kazancını sevdikleriyle harcamak “olduğunu dile getiren SAYASLAN, kendilerinin de  Türkiye Beyazay Derneği olarak ürettikleri projelerler özelikle engelli insanların eğitilmesi ve aldığı eğitimle ilgili işe yerleştirilmesi noktasında  katkı sağlamaya çalıştıklarını belirti.

Sayaslan konuşmasının devamında;''Önceki yıllarda Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi, engelli vatandaşlar için düzenlenen ÖMSS için hazırlık kursu düzenlemiş , kurs sonunda, ÖSYM’nin düzenlediği özürlüler için düzenlenen sınavda başarılı olmuş ve 35 engelli insanımız çeşitli illerde ve ilimizde devlet memuru olmuştur. Derneğin yeni hedeflerinde yine ÖMSS sınavı kursu açmanın yanında, kurum ve kuruluşlarla beraber projeye dayalı çeşitli alanlarda engellilere meslek edindirme kursları açmak ve şehrimizi ve ülkemizi tanıtıcı çeşitli gezi organizasyonları vardır,''dedi.