Engelliler Haftası nedeniyle her yıl geleneksel olarak uygulanan engellilerin askere alınması töreni Karaman'da düzenlenen törenle yapıldı.

Temsili Yemin Törenine Karaman Vali Yardımcısı Erkan İsa Erat, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Öztunç, Gençlik ve Spor Hizmerleri İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Orta, diğer protokol üyeleri, engelli bireylerin aileleri davetliler hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ,engelli askerler Türk Bayrakları ile hazırlanan masada ellerini koyarak, yüksek sesle yemin ettiler.  Yemin merasiminden sonra askerler tören geçişini gerçekleştirdi. Ayakta alkışlarla geçen engelli bireylerin yakınları duygulu anlar yaşadı.

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz yaptığı konuşmada;'' Gençlerimize bugün kısa da olsa, kutsal askerlik mesleğini tattırabilmek, onları peygamber ocağı, Şanlı Türk Ordusunun, şerefli birer neferi olarak aramıza almak bizleri son derece mutlu etmiştir. Sevgili gençler bugün birliğinize katıldınız,kayıtlarınızı yaptırdınız, traş oldunuz, giyindiniz,aynı karavandan yemek yediniz, yanaşık düzen eğitiminizi bitirdiniz. Andınızı ettiniz ve bu tören sonra silah arkadaşlarınızla vedalaşarak, terhis edileceksiniz. Sizlerde diğer vatan evlatları gibi, şehit kanlarıyla süslenmiş al bayrak ve hilal üzerine ellerinizi koyup birer kardeş olarak ant içtiniz. Sizlerinde bu vatan ve yüce millet uğruna canınızı seve seve feda edeceğinize inancımız tamdır. Bu kutsal kutlu gününüzde siz genç mehmetçikleri, bir bayram havasıyla asker ocağına yollayan anne ve babalarınızla, sizlerin yetişmesinde yetişmesinde emeği geçen ailerinizi, öğretmenlerinizi, Türk Silahlı Kuvetleri Personelini kutlar, yemininizin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim,''dedi. Konuşma sonrası Temsili Yemin Tören sona ererek katılanlara ikramda bulunuldu.

Burada da terhis olan engelli askerler, eğitim aldıkları komutanlarının elinden belgelerini alarak, fotoğraf çektirdiler.