Karaman Kent Konseyinin aktif çalışmasıyla birlikte, Kadın, Engelliler ve Çocuk Meclisleri oluşturmuş, meclisler de faaliyetleri ve etknlikleri bir bir sunmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda Karaman'da işitme, görme, zihinsel, fiziksel ve diğer engel sınıfından bireylerinde bulunduğu bir grup, Karaman Belediyesinin onlara özel, tahsis ettiği Belediye Otobüsü ile Hürrem Evi, Tartan Evi Çeşmeli Kilise'yi gezmişlerdi. Hayatında ilk defa bu değerlerimizi görme fırsatı bulan engellilere gezi gününün sonun da yine Belediye tarafından yemek verilmişti. Bu etkinlikten çok memnun kalan engellilerimiz Konya'ya gitmek istediklerini yetkililere iletmişlerdi.

Hafta sonu yaklaşık 30 kişilik bir grup, Karaman Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Karaman Beyazay Derneği Başkanı Durmuş Sayaslan öncülüğünde Konya'ya gezi düzenlediler. Yine Karaman Belediyesi tarafından özel bir otobüs tahsis edilerek, engelliler 80 Binde Devr-i Alem Parkı, Mevlana Müzesi, Konya Şehitliği'ni gezerek, Kule Sitenin 42. katından Konya'yı kuş bakışı gözlem imkanı da buldular.

Kafile Başkanı Durmuş Sayaslan;'' Engellilerimizin taleplerini imkan dahilinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Karaman Merkez'de çok verimli bir gezi düzenlemiş ve çok ta güzel dönütler almıştık. Şimdi de Konyayı hep birlikte gezmek çok hoş oldu. Gerek Engelliler Meclisi olarak, gerek Karaman Beyazay Derneği olarak daha birçok farklı etkinliklerle engellilerimizi toplumda sosyalleştirmeye, onların isteklerini yerine getirmeye, sıkıntı ve dertlerini çözme noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven'e imkanlarını bizlere sunmalarından dolayı şahsım ve engelli arkadaşlarımız adına sonsuz minnetarlarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız. ''dedi.