Proje kapsamında ulaşılabilir ve erişilebilir bir üniversite oluşturmak amacıyla fiziki ve çevresel düzenlemeler yapıldı.

İç ve dış mekânlarda engelleri ortadan kaldıran yenilikler yapıldı

Yerleşke içerisindeki eğitim binalarına erişilebilirliği sağlamak amacıyla görme engellilere yönelik hissedilebilir takip ve uyarıcı taşlar yerleştirilirken, iç mekânlarda da TPU (Termo Plastik Poliüretan) malzemesi kullanılarak hissedilebilir takip yüzeyi ile yönlendirmeler gerçekleştirildi.

Ayrıca bina girişlerine, danışmalara ve WC kapılarına Braille ve Latin Alfabeli yardımcı kabartma haritalar, bina içlerindeki tüm basamaklara ise merdiven kaydırmaz bantlar yerleştirildi. Binalara giriş ve çıkışlarda kolaylık sağlanması amacıyla ise engelli rampaları yapıldı.

Bununla birlikte yerleşkedeki binalara ait açık otoparklar içerisine mevcut otopark sayısının yüzde 5’i kadar engelli otoparkları ile engelli asansörleri yapıldı.

“Hedefimiz engellilerin yaşamını kolaylaştırarak başarılarını arttırmak”

‘Engelsiz Üniversite’ projesi ile engelli öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getiren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Engelli öğrencileri topluma kazandırmak, hayatlarını kolaylaştırmak, başarılarını artırmak, verimli ve üretken hale getirmek ve kendilerini güvenle ifade etme yetilerini geliştirerek mutlu olmalarını sağlamak adına yapılacak çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.” şeklinde konuştu.