Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) kapsamında nisan ve mayıs ayları değerleri olan “Şefkat ve Merhamet” konularında derece alan okullar ve öğrenciler, belgelerini İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’ndan aldılar.
 Nisan ve mayıs ayları boyunca etkinliklerle öğrenciler dayanışma konusunda resim, şiir, kompozisyon ve afiş dallarında eserler verdiler. 11 dalda yapılan değerlendirmenin ardından etkinlikler ve eserler kategorisinde derece alan okullar ve eserler belirlenerek düzenlenen törenle ödüllerini ve belgelerini aldılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasında “Şefkat ve merhamet kavramları birbirini bütünleyen kavramlardır. Her insanda en üst düzeyde görülmesi gereken değerlerdir. EDEP etkinlikleri çerçevesinde öğretmen ve öğrenci birlikteliği ile toplumumuzdaki vicdani duyarlılığın artırılmasına katkı sağlıyoruz. Şefkat ve merhamet konularıyla öğrencilerimizin; insanlara ve her canlıya daha duyarlı davranması gerektiği bilincini vermek istiyoruz. ” dedi.

Öğrencilerin yaptığı her bir çalışmanın kıymetli olduğuna dikkat çeken Sultanoğlu, “Yıl boyu yapılan değerler eğitimi çalışmalarıyla öğrencilerimizin değerlerle donanmış bireyler olması hedeflenmiştir. Bu değerler tüm meslekler için geçerli, hayat boyu davranışlara yansıması gereken temel ilkelerdir.” şeklinde konuştu.

Sultanoğlu, ayın değerlerini en iyi işleyen okullara ve öğrencilere belgeleriyle ödüllerini vererek  çalışmalara katılan tüm okullardaki öğrencileri tebrik etti.

Derece sahibi okul ve öğrenciler şu şekildedir:

İlkokullar Alanında:

1.Piri Reis İlkokulu

2.Abdurrahim Karakoç İlkokulu

3.Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu

Ortaokullar Alanında:

1.Anafartalar Ortaokulu

2.Alparslan Ortaokulu

3.Esentepe Ortaokulu

 Liseler Alanında:

1.Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

2.Karaman Bifa Anadolu Lisesi

3.Karaman Lisesi

Resim-Afiş, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları:  

Resim-Afiş Yarışması Birincileri:

 İlkokul Birincisi:  Ayşe YAMAN-Esentepe İlkokulu

 Ortaokul Birincisi: Nesim KAYA-Anafartalar Ortaokulu

 Lise Birincisi:  Bekir DİVLE-Yunuskent Anadolu Lisesi
Şiir Yarışması Birincileri

İlkokul Birincisi: Nursel ÖZÜNAL-Yem Sanayi ilkokulu

 Ortaokul Birincisi: Güldehan KISACIKOĞLU-İmaret Ortaokulu

 Lise Birincisi: Merve ÖZKOCA-Bifa Anadolu Lisesi

 Kompozisyon Yarışması Birincileri

 Ortaokul Birincisi: Dilara Nur BOZKURT-Zübeyde Hanım Ortaokulu

 Lise Birincisi: Sevdenur SEVER-Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi