Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce hazırlanıp, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'nca onaylanarak, Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne sunulan Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Projesi kapsamında eski hükümlü Ö.A.'ya 28 tane dişi, 2 tane erkek olmak üzere toplam 30 tane küçükbaş hayvan hibe edildi. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanı Karaman Cumhuriyet Savcısı Ekrem Hocaoğlu, Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ küçükbaş hayvanların bulunduğu eski hükümlünün evini ziyaret ederek projenin hayırlı olması temennilerinde bulundular.
Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanı Karaman Cumhuriyet Savcısı Ekrem Hocaoğlu “Kendi işini kurma hibe desteğine yönelik projelerde bir yıldan daha uzun süreli bir suçtan veya ceza süresine bakılmaksızın hüküm giyen ve cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, özel kanunda da belirtilen şartlardan dolayı istihdam olanağı bulunmayanlar, ömür boyu kamu hizmetinden yasaklı bulunanlar ve Denetimli Serbestlik kapsamında olanlar eski hükümlü olarak sayılmaktadır. Bu hükümlülerden 18 yaşını tamamlamış olanlar, hangi sebeple olursa olsun emekli olmayanlar, kendi üzerine aktif ya da pasif olarak iş yeri olmayanlar, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olanlar arasından uygun görülen başvurular Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'müzce değerlendirilip projelendirildikten sonra en fazla brüt asgari ücretin 10 katı civarı kadar kurulacak iş yeri için gerekli olan giderleri kapsayan kuruluş desteği engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 4857 sayılı İş Kanununun 101. maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı hakkında karar vermeye yetkili komisyon tarafından uygun bulunması halinde verilmektedir. Bu kapsamda 2016 yılı içerisinde başvurusunu yapan eski hükümlü Ö.A.'ya Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'müzce hazırlanan proje kabul edilmiş olup 28 tane dişi, 2 tane erkek küçükbaş hayvan (keçi ve koyun) hibe edilmiştir. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.
Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker ise “Eski hükümlü Ö.A.'nın küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda mesleki becerisi artırılarak topluma yararlı bir birey haline getirmek, aile bütçesine katkı sağlamak ve iş hayatında sosyal iletişim becerisi kazandırarak hayatını nitelikli bir şekilde devam ettirmesini sağlamak konuları bu projede hedeflenmiştir. Bu kapsamda eski hükümlüye 28 tane dişi, 2 tane de erkek küçükbaş hayvan hibe edilmiştir. Eski hükümlü Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Birliğine kayıt ettirilecek, bu birliklerce de eski hükümlüye hibe desteği verilecektir. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Karaman İş Kur İl Müdürlüğünce 3 yıl boyunca denetim ve takip işlemleri yapılacaktır. Eski hükümlü Ö.A.'nın kendisine ait bahçesi ve ahırı mevcut olup, öncesinde küçükbaş hayvancılık deneyimi vardır. Proje kapsamında alınan küçükbaş hayvanlar 3 yıl boyunca eski hükümlü tarafından sigortalattırılacaktır. Böylelikle oluşabilecek risk minimum seviyeye çekilmiş olacaktır. Bu proje vesilesiyle eski hükümlü ve başta ailesi olmak üzere belli bir kesim tarafından (komşusu vs) elde edilecek küçükbaş hayvanların sütünden, yününden, gübresinden faydalanacak olup, bu yönde eski hükümlüye maddi katkı sağlayacaktır.  Ayrıca hedeflenen süreç içerisinde küçükbaş hayvan sayısı giderek artacak olup, en az bir eski hükümlüye daha çobancılık alanında iş olanağı sağlanacaktır. Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'müzce başvuruda bulunmak isteyen ve şartları tutan her eski hükümlüye proje hazırlanacaktır. Buradan şartları tutan her eski hükümlünün müdürlüğümüzü ziyaret etmelerini ve konu hakkında ayrıntılı bilgi almalarını öneriyorum. Eski hükümlü Ö.A.'ya hayırlı olmasını, bereketli olmasını ve istenilen hedeflere ulaşılmasını temenni ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.
Eski hükümlü Ö.A. ise “Başta Cumhuriyet Savcımız Ekrem Bey olmak üzere, Denetimli Serbestlik Müdürümüze, İş Kur İl Müdürümüze ve Koruma Kurulu Başkanlığı'nın değerli üyelerine bu proje kapsamında bana vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Böylelikle kendi işimi yapma fırsatım oluştu. Eskiden çarşıda işsiz geziyordum. Şimdi ise kendime ait bir işim ve meşguliyetim oldu. Bana destek veren ve emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.