Karaman’da sosyal ve eğitim faaliyetlerine devam eden Yarınlar İçin El Ele Derneği projelerine devam ediyor.

Geçtiğimiz ay köylerden gelen teyzeleri ağırlayan gençler, bu hafta ise Merkez Köy ve Ayrancı İlçesinden gelen yaşlı amcaların katılımıyla yemekte buluştu. Yemeğe yaşlı amcaların yanı sıra Dernek Başkanı İncilay Kaymak, dernek yöneticileri ve basın mensupları da katıldı.

Dernek Başkanı İncilay Kaymak son olarak “Yaşlanmak değil, yaş almaktır hayat” projesini Birtat Lokantasının da 
desteğiyle devam ettirdiklerini kaydederken'' Geçtiğimiz ay yaşlı teyzelerimizin bir arada yemekte buluşmuştuk. 
"Yaşlanmak değil, yaş almaktır hayat" projesi ile Yarınlar İçin El Ele Derneği Gençlik Grubunun hazırlamış olduğu bu projede yaşlılarımızla birlikle yemekli toplantı düzenledik. Yaşlı amcalarımızın bir kısmı merkez köy ve kasabalardan, bir kısmı da Ayrancı İlçemizden katıldı. Bugün burada yaşlılarımızla, gençlerimiz buluşarak birlikte yemek yediler. Onların yalnız olmadıklarını hissettirmek çok önemliydi. Büyüklerimizin tecrübelerini, anılarını gençlerimize aktararak kuşak barışı açısından da çok önemli bir faaliyet gerçekleşmiş oldu. “dedi.

Misafirlerden Mehmet amca emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ettiğini Ayrancı'da Tema ilçe temsilciliğini yürüttüğünü çevreci olduğunu söyledi. Binlerce meşe palamutu yetiştirerek herkese bu tohumlardan ulaştırdığını 20 yıldır gönüllü çevre için hizmet verdiğini kaydetti.

Program yemek sonrası samimi sohbet ortamıyla devam etti.