Kısa adı KAB olan Kuranın Anlamıyla Buluşma Platformu’nun Ramazan Ayı içerisinde düzenlemiş olduğu  “Bu Ramazan Kur’an-ı Kerim’i Anlamıyla Okuyorum” kampanyası kapsamında yaptığı bu çalışma görme engellilerin en büyük eksiklerinden biri de karşılanmış oldu.

Karaman KAB Komisyonu; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görme engelli okuyuculara özel braille alfabesi ile hazırlanan 6 ciltlik Kur’an-ı Kerim Mealini, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karamanoğlu Mehmetbey İl Halk Kütüphanesine, hediye etti.

KAB Platformu yetkilisi İdris Yalçın yaptığı açıklamada;''Zinde Sosyal Gelişim Derneği öncülüğünde 2007 yılında kurulan KAB Platformu, insanların mutluluğu ve faydası için Yaratan tarafından indirilen Kur’an’ın anlaşılması ve yaşanması için bugüne kadar birçok faaliyet gerçekleştirdi. 

Bu faaliyetlerden ilki kurulduğu yıl yaptırılan bilimsel bir anket çalışmasıdır. Daha önce basınla paylaşılan bu ankette halkın % 94’ünün evinde Kur’an bulunduğu, % 78’inin evinde ise Kur’an mealinin de bulunduğu, ancak sadece % 5’inin düzenli olarak meal veya tefsirlere başvurduğu tespit edildi. KAB Platformu, her bir fert ve sosyal grubu, sivil toplum kuruluşunu bu kampanyaya ve bu kampanya vesilesiyle Kur'an-ı Kerim'i, her türlü ön yargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile idrak edecek şekilde okumaya davet etmektedir, " dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta bu vesile ile Karamanlıların Ramazan Bayramını kutlarken,  örnek çalışmadan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Hediye edilen görme engellilere özel bu Kuranı Kerim Mealleri'ni isteyen görme engelli vatandaşların Karamanoğlu Mehmetbey İl Halk Kütüphanesi'nden yararlanabilecekleri bildirildi.