Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde yer alan 175 gençlik merkezinde 3 Şubat 2014 tarihinde eş zamanlı olarak başlayacak olup 01 Ağustos 2014 tarihinde sona erecektir.
Genç Dönüşüm Atık Pil Toplama Kampanyası 81 İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde yer alan 175 gençlik merkezinde 3 Şubat 2014 tarihinde eş zamanlı olarak başlayacak olup 01 Ağustos 2014 tarihinde sona erecektir. TAP Derneği gönderilen pilleri tartacak ve sonuçları Bakanlığımıza bildirecektir.

En çok pil toplayan ilk üç gençlik merkezine XBox oyun konsolu ve oyunları, dereceye giren 20 gençlik merkezine de 250 TL değerinde oyun paketi hediye edilecektir.

Neden atık pil?
Piller, cep telefonundan saate, oyuncaktan kumandaya, diz üstü bilgisayardan işitme cihazlarına, fotoğraf makinelerine kadar hayatımızı kolaylaştıran sayısız cihazı çalıştırır. 
Pil denince ilk etapta akla gelen cihazların yanı sıra, aslında başka pek çok alanda da karşımıza çıkmaktadır.
Kredi kartlarının içerisinde, araç kumandalarında, ışıklı çocuk ayakkabılarında, hesap makinelerinde ve hatta medikal sektörde bile (örn: ateş ölçer, tansiyon aleti) piller kullanılmaktadır.
İlginç bir örnek olarak, masadan kaldırınca ses çıkarabilme özelliğine sahip kupa bardaklar verilebilir.
Atık piller; kâğıt, metal ve cam gibi atıklara göre daha az hacme sahip olmalarına rağmen, onlardan binlerce kat fazla doğal yaşama ve insanlığa zararlı ağır metaller içerirler.
Piller çöpe atıldığı zaman katı atık depolama sahasında zamanla bozularak bazı tehlikeli ve zararlı maddeler serbest hale geçer.

http://genclikmerkezleri.gov.tr/ adresimizden en yakın gençlik merkezini öğrenebilir, kampanyamıza destek verebilirsiniz.