Karamanlı hayırsever iş adamları Kimse Yok mu Derneği ile birlikte Karaman’ın Pınarbaşı köyünde çalışan 120 mevsimlik tarım işçisine iftar verdi.
Mersin’in Tarsus ilçesinin Akgedik köyünden gelip Karaman’ın Pınarbaşı köyünde çalışan işçilerin başında bulunan Mehmet Mert, verilen iftarın kendilerini memnun ettiğini söyleyerek hayırsever iş adamlarına teşekkür etti. Mert, yaklaşık 1 aydır Karaman’da olduklarını söyleyerek işlerin henüz bitmemesi nedeniyle Ramazan Bayramı’nı da burada geçireceklerini dile getirdi. Mert, Ramazan ayının dolu dolu yaşandığı bir dönemde mevsimlik tarım işçilerinin işlerinin her anlamda zor olduğunu belirterek “Böyle bir zamanda bizleri hatırlayıp hem dertleşmek hem de iftar vermek için geldiniz. Bu bizim için ilk defa olan bir durum. Her yıl bu bölgeye geliriz ancak bağda bahçede çalışıp başka yerlere gideriz. Hatırlanmamız ve değer verilmemiz bizi sevindirdi, ayrıca birlikte belli bir süre geçirmemiz Karaman’daki en güzel günümüz oldu.” dedi.
Karaman’da esnaf olan Ayhan Özdemir böyle bir iftara katkıda bulunarak Ramazan ayının havasını daha iyi yaşadıklarını belirterek bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Yemek arabasını süren, yemek dağıtımında bizzat bulunan Özdemir, iftarın her anının kendisini etkilediğini söyleyerek “Ramazan ayı buna benzer programlarla değerlendirildiğinde yaşanabiliyor .” dedi.
Hayırsever iş adamlarının verdiği iftara katılan ve Karaman’da öğretmen olan Denizlili Ekrem Gürler, memleketten uzak Ramazanların zor olduğunu ve bunu yaşadığını belirterek buna benzer programlarda topluca yapılan iftarların çok anlamlı olduğunu söyledi. Gürler, Karaman’daki öğrencilerinin bir bölümünü de bu iftara davet ettiğini ifade ederek “Onlar için de çok farklı bir iftar oldu. Oruçlarını bir bardak suyla açıp mevsimlik tarım işçilerine ve ailelerine yemek dağıtımı yaptılar. İşleri bitince yemeklerini alıp iftar ettiler. Mutlulukları gözlerinden okunuyordu, sanırım Ramazan böyle olunca insanlar huzur buluyor.” dedi. Aynı iftarda bulunan ve Karaman’da gazeteci olan Hüseyin Ölger de yaptığı en güzel iftarın bu olduğunu söyleyerek emeği geçen her kese teşekkür etti. Orucunu açan ancak iftarı işçilerin sorunlarını dinlemesi nedeniyle geç açan Ölger, Ramazan ayının anlamını böyle bir programda bulunarak daha iyi anladığını ifade etti.