HERKES O’NU (S.A.V.) OKUMALI VE TANIMALI
Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Karaman İl Müftülüğü ve Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Herkes O’nu Okuyor” yarışmasına başvuru sayısı yirmi bini (20 000) geçti.

“Modern zamanların getirdikleri, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ile aramıza kalın duvarlar ördü. O’nun (s.a.v.)  getirdiklerini bu çağda doğru anlamak zorunlu hale geldi.  O’nu (s.a.v.) doğru anlamalıyız zira O (s.a.v.)  küçücük bir evde bir yetim ve öksüz olarak başladığı 63 yıllık ömrüne bütün bir insanlığa yetecek kadar iyiliği, doğruluğu sığdıran son Peygamberdir. O’nu (s.a.v.) doğru anlamalıyız zira O’nun (s.a.v.) adı âlemlerin üstüne yazılı. Çünkü O (s.a.v.) Âlemlere Rahmet olarak gönderilen gaye insan.” 

O’nun (s.a.v.) adı anıldığında elimizi kalbimizin üzerine götürmememiz boşuna değil.  Bir Allah Dostu bize Efendimizin (s.a.v.) başına gelenleri anlatırken yanaklarımıza yerleşen iki damla gözyaşı boşuna değil. O’nun (s.a.v.) hakkında yazılan eserler, kitaplar, naatlar boşuna değil. O’nu (s.a.v.) anlamak ve anlatmak için yapılan çalışmaların hiçbiri boşuna değil.

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak istedik ki, kalem onu yazsın, diller onu söylesin, 7 den 70 “Herkes O’nu (s.a.v.) Okusun” ve anlasın.  Gönüller O’nun (s.a.v.)  sevgisiyle coşsun.  Gayemiz O’nun (s.a.v.)  sevgisinin kalplere yerleşmesidir. Gayemiz O’nun (s.a.v.)   herkes tarafından doğru anlaşılması, tanınmasıdır.

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak çocuklarımızın Peygamberimizi tanıyarak, anlayarak büyümesini önemsiyoruz. Bu sebeple iki yıldır bol ödüllü bu yarışmayı İl Müftülüğümüz ile birlikte yapıyoruz. O’nun (s.a.v.) etkisini hayatımızın her anında her kademesinde hissetmeli ve hissettirmeliyiz. İsteriz ki, Efendiler Efendisi aramızda dolaşsın, O Gül Kokulu elini mübarek hayatını okuyan minik evlatlarımızın başlarında gezdirsin. İsteriz ki, Efendiler Efendisi, evlerimize misafir olup, okullarımızda dolaşsın. İsteriz ki Efendimiz (s.a.v.), gençlerin günlük hayatlarında Kendilerini (s.a.v.) örnek aldıklarını görsün. İsteriz ki vicdanlar O’nu (s.a.v.) duysun.

Bu açıdan Karaman merkezli başlatılan Herkes O’nu (s.a.v.) Okuyor yarışması önem arz ediyor. Geçen yıl Karaman’da Efendimizi (s.a.v.) okuyan kişi sayısı 19 bine ulaşmıştı. Şimdilerde bu rakam 20 bini geçmiş durumda. Bu günlerde Kutlu Doğum etkinlikleri artmakta ve farklı bir soluk kazanmaktadır. Şu anda ilimizde başlatılan bu yarışmanın benzerleri yirmi ayrı ilde yapılmakta olup, yüz binlerce öğrenci ve yetişkin Efendimizin (s.a.v.) hayatını okumaktadır. Bu durumda bizlere düşen elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince maddi veya manevi olarak bu tür güzel ve hayırlı çalışmaları desteklemektir.

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak, Herkes O’nu (s.a.v.) Okuyor yarışmasına destek veren tüm kurumlarımıza, basın mensuplarına, esnafımıza, vatandaşımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Karaman halkına teşekkür ederiz.''dendi.