Türkçemizde 'İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir' sözü iyiliklerin karşılıksız kalmayacağını veciz şekilde anlatıyor. Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER), ' Herkes İyilik Yapıyor ' projesi ile hem öğrencilerin iyiliği alışkanlık haline getirmesini amaçlıyor hem de bu iyilikleri ödüllendiriyor. 
       Çalışma hakkında bilgi veren proje koordinatörü Selçuk ERSOY şunları söyledi: Değerler Eğitimini pratiğe döken bu proje, ilköğretim çağındaki çocukların günlük tutma alışkanlığı kazanmasını da hedefledi. Proje kapsamında 2 bin günlük dağıtıldı. Bu günlükler, Karaman merkezinde ve ilçelerdeki 3.4.5.ve 6. sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıtıldı. Öğretmenler, projenin detayları ile ilgili bilgileri öğrencilerle paylaştı. İyilikler yapıldı ve şimdi günlüklerin Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneğine ulaştırılması gerekiyor. Günlüklere yazılan iyiliklerin değerlendirilmesi Jüri tarafından yapılacak. 
        Öğrenciler 20 Mart ile 10 Nisan arasında evde, sokakta, çarşıda, okulda, oyun sahasında yaptıkları iyilikleri bu günlüklere yazdı. 20 günün sonunda günlükler KAREGDER görevlilerince toplanarak, jüri değerlendirmesine sunulacak. Dereceye giren günlüklerin sahiplerine ödülleri törenle verilecek.
        Proje Koordinatörü Selçuk ERSOY, projeyle öğrencileri iyilik yapmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. Yapılan iyiliklerin günü gününe kayıt altına alınmasını ve böylelikle öğrencilere yazma alışkanlığının kazandırılmasını da hedeflediklerini anlatan ERSOY, proje ile ilgili şu bilgileri de verdi: “Öğrenciler yirmi gün boyunca yaptıkları iyilikleri günlüklerine yazdılar.   Türkiye’de yazma alanında büyük eksiklik bulunduğunu ifade eden Alkan, “Bu proje ile çocukları iyiliğe teşvik etmenin yanında yaptığı iyilikleri yazarak yazma alışkanlığı kazanacak. Yazma konusundaki bu eksikliğimizi aşma yolunda bir adım atıyoruz. Ayrıca bu günlükleri çocuklar belki bir ömür boyu saklayacak. Belki de günlük alışkanlığı edinecek ve ömür boyu bu alışkanlığı sürdürecek.” diye konuştu. Ödüle layık görülen günlükleri kitaplaştırmayı da düşündüklerini söyleyen ERSOY, ödül töreninde çok özgün bir iyilik yapan öğrencinin yaptığı iyiliği herkese anlatacağını kaydetti.
      Proje Koordinatörü Selçuk ERSOY, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımız iletişim araçlarında gördüğü olumsuz tablolardan ister istemez etkileniyor. Aileler bunu önlemekte yetersiz kalabiliyor. 'Herkes İyilik Yapıyor' projesi ile değerler eğitimi pratiğe geçirilmiş oldu. Derste aktarılan değerlerin hayata uygulanması bu tür projelerle olabilir. Çocuklar sadece okulda değil, iyiliği 24 saate yaydı. İyilik ajandasını evine götürerek ailesiyle paylaştı. Hayatının her yönüne aksetti. Ailesinden takdir aldı. Bilinçaltına iyilik yapma düşüncesi yerleşti.”
        AİLENİN İYİLİKLERİ DE ÖĞRENCİLERİN HANESİNE YAZILDI
        Öğrenciler her gün için yapmış oldukları iyi davranışları kelime sınırı olmadan yazdı. Günlüklerin değerlendirmeye alınması için iyiliklerin yapılması ve yazılması gerekiyor. Günlüklerin yırtılmamış olması lazım. Günlükler öğrencinin kendisi tarafından bitişik eğik yazı ile yazılmış olması gerekiyor. Öğrenci, ailesinin yapmış olduğu iyilikleri de yazdı. Jüri günlükleri değerlendirme tabi tutarken düzen, yazım, imla ve noktalamaya, günlükte yazan iyiliklerin özgünlüğüne, ayrıca her gün yazılmış olmasına, içerik zenginliği ve Türkçeyi etkili kullanma gibi özelliklere de puan verilecek. Öğrenciler bu kriterleri yerine getirmeleri halinde toplamda 100 tam puan alabilecek.
Mayıs ayı içerisinde yapılacak tören ile öğrencilerimizin ödülleri verilecek. Ödül töreni ile ilgili bilgiler ilerleyen günlerde duyurulacak.