Davetlilere Karaman’a has, yöresel yemek olan  ‘Yoğurt Çorbası, Yahni (Nohut) ve Bulgur Pilavı’ ikram edildi. 
Düzenlenen iftar programına Rotterdam Muavin Konsolosu Muhammed Arı, Charlois Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Baran, Feijenoord eski Belediye Başkanı Seyit Yeyden, Kralingen-Crooswijk Belediye Meclis üyesi Oktay Ünlü, Zuid Holland Eyalet meclis üyesi Muzaffer Çetin,VVD Partisi eski Milletvekili Fadime Örgü, işadamları, STK temsilcileri, HOKAF’a bağlı köy dernek  yöneticileri ile davetliler katıldı.
Genel Sekreter Ayhan Tonca taraından sunulan programda HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, ramazan ayının önemine değindi. Duyar şöyle konuştu: “Hokaf olarak  dostluk, kardeşlik ve muhabbet duygularımızın pekişmesi ve helal lokmamızı paylaşmak için düzenlediğimiz iftar programına katılımınız bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. On bir ayın sultanı diye isimlendirdiğimiz mübarek ramazan ayının, ortalarına gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle başta oruç olmak üzere, bu ayda yapmış olduğumuz bütün ibadetlerimizin, Cenab-ı Hak tarafından kabul olmasını niyaz ediyorum. 12 köy derneğinin çatısını oluşturan federasyonumuz,  bundan böyle köy derneklerimizle birlikte oluşturacağımız, yıllık program çerçevesinde, kalıcı ve mesaj içerikli faaliyetler yaparak, Hollanda toplumunda gündem belirleyen, vizyon oluşturan, misyonundan bir şey kaybetmeden, aynı zamanda taviz vermeden, faaliyetlerine devam edecektir. Yardımlaşma ve dostluğun birlik ve beraberliğin sembolü olan iftar geleneğini bundan böyle her yıl devam ettireceğimizi buradan ilan ediyorum. Böylesi birlik ve beraberlikler sizlerle güzeldir. Sizler olmazsanız bu organizeler de olmaz.”
Rotterdam Muavin Konsolosu Muhammed Arı ise “Başkonsolosluk adına siz vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bu güzel ramazan ayı içerisinde, bugün bizleri bu güzel iftar akşamında bir araya getirdiği için Hollanda Karamanlılar Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Hollanda’daki Karamanlıları tanıma fırsatı buldum. Yaklaşık 1 yıldır görevdeyim. Tekrar bu sıcak ortamda bizlere yaptığınız misafirperverliğinizden ötürü çok teşekkür ediyorum. Herkesin ramazanı mübarek olsun.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından iftar yemeği yendi ve gece geç saatlere kadar çay eşliğinde sohbet yapıldı.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topçu
Schiedam / Hollanda