İHH İnsani Yardım Vakfının partner kuruluşu olan Karaman İnsani Yardım Derneği, 1000 Kişilik iftar programı düzenliyor. İHH İnsani yardım vakfının Türkiye genelinde toplu iftarlar düzenlediği Gezici Aşevi bugün Karaman’da.
Yapılan açıklamada;''Programa iftar sofrası kuramayan, ihtiyaç sahipleriyle beraber iftar açmanın mutluluğunu yaşamak isteyen tüm halkımız davetlidir. Programa Sayın Valimiz Süleyman Kahraman’ın yanı sıra protokol üyeleri ve İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu başkan yardımcısı ve Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail YILMAZ katılacaktır.
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu Ramazan'da dünyanın 5 kıtasında, 72 ülke ve bölge ile Türkiye’nin 78 il ve ilçesinde yardım çalışması yapıyoruz. Ramazan ayında hayırseverlerin zekât ve bağışlarını; savaş, afet ve yoksulluk yaşanan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Tam 20 yıldır her Ramazan olduğu gibi iftar sofraları kurarak, kumanya ve gıda dağıtımları yapıyoruz, yetimlerin yüzünü güldürüyor, ihtiyaç sahibi aileleri sevindiriyoruz. Ekiplerimiz Ramazan boyunca yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalıyor, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyoruz. Bağışçılarımız; sadaka, fitre ve zekâtlarını dünyanın diledikleri bölgesindeki yardım faaliyetinde kullanılmak üzere ya da Türkiye’nin 78 il ve ilçesinde kurduğumuz Gezici aşevlerimizdeki iftar sofralarında bir kişinin iftar bedelini karşılayarak küresel iyilik hareketine katılabilir.
Birlikte İftar açmanın mutluluğunu yaşamak isteyen tüm Karaman halkımızı bekliyoruz,''denildi.