İHH İnsani Yardım Vakfı'nın bu yılki Kurban organizasyonunu yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 93 ülke ve bölgede gerçekleştireceği ifade edilirken, yapılan açıklamada "Vakfımız bu yılki kampanya kapsamında 40 bin civarında kurban kesmeyi planlıyor. 2014 yılı kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 93 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracağız. Vakfımız sadece kurban etleriyle değil, aynı zamanda zor şartlar altında olan kardeşlerimizin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de kendilerine destek olmaya çalışacak" denildi.

Bu sene kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak.

Kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyenlerin banka hesap numaraları aracılığıyla, posta çeki hesabıyla ya da İHH'nın internet adresi üzerinden online bağış ile kurban bağışında bulunabileceği bildirildi.

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınıyor. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılıyor. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekalet sahiplerine iletiliyor.