İHH İnsani Yardım Vakfı, Şubat, Mart ve Nisan aylarında dördüncüsü düzenlenecek olan 2014 Yetim Dayanışma Günleri ile dünyada 41 ülke ve bölgede 350’yi aşkın proje gerçekleştirmeyi ve 60.000’i aşkın yetime ulaşmayı hedefliyor.
 
Hali hazırda 40 bine yakın yetimi dönemsel ve sürekli olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından beri “Yetim Dayanışma Günleri” başlığı ile büyük bir yardım organizasyonu düzenliyor. Yılda bir kere düzenlenen organizasyonda Türkiye ile birlikte dünyanın 39 ülke ve bölgesinde çalışan Vakıf, üç yıl boyunca eğitimden sağlığa, sosyal destek çalışmalarından acil yardımlara, kültürel aktivitelerden mesleki eğitim ve kalkındırma projelerine kadar yetimler için hayata geçirdiği 226 proje ile on binlerce çocuğa ulaştı.
 
Afganistan, Arakan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Filistin, Gana, Gürcistan, Haiti, Irak, Kazakistan, Keşmir, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moritanya, Nepal, Pakistan, Preşova, Ruanda, Sancak, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Yemen ve Ekvador’da ise 197 proje gerçekleştirilecek. Bunlar arasında yardımlaşma projeleri kadar, Somali’ye dikiş makineleri, Gazze’ye bakkal dükkânları, Türkiye içindeki yetim ailelerinin evlerinin tadilatı gibi kalkınma projeleri öne çıkıyor.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2014 Yetim Dayanışma Günleri’nde gerçekleştirilecek 350 proje kapsamında yurtdışında 44.274, ülke içerisinde ise toplam 20.769 yetim çocuğun yararlanacağını belirtti.
 
2014 Yetim Dayanışma Günleri kitapçığına ulaşmak ve proje üstlenmek için: http://www.ihh.org.tr/fotograf/yayinlar/dokumanlar/yetim-turk.pdf