İHH İnsani Yardım Vakfı, yeni bir yardım seferberliği kapsamında 2 ayda toplam 500 TIR’dan oluşacak yeni yardımları komşumuz Suriye halkına ulaştırmak için desteğinizi bekliyor.

Yardım yüklenecek 500 TIR’ın 200 adedi, 23 Şubat’ta ülke genelinde düzenlenecek programlarla aynı anda yola çıkarılarak kardeşliğimizin sembolü olarak tüm dünyaya gösterilecek.

Üç yıldır büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye’deki insani krizin boyutu, rakamlarla ifade edilemeyecek bir boyuta ulaştı.

Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak mağduriyetlerin başladığı günden beri yardım çalışmaları yürütüyor, komşumuz Suriyeliler için sizlerin de destekleriyle üç yıldır seferber oluyoruz.

Gelinen noktada, yüz binlerce insan bu desteklerle hayata tutunmuş olsa da ülkedeki yıkım ve katliamlar artarak devam ediyor. Üstelik saldırıların getirdiği ölümlere açlıktan ölümler de eklendi ve kış soğuklarıyla beraber şartlar daha da zorlaştı. Dolayısıyla yardımlara olan ihtiyaç ve yardımların aciliyeti her geçen gün artıyor.

Bu güne kadar bölgeye 2100 adet yardım tırı ulaştıran vakfımız, yeni bir yardım seferberliğinin gerekliliğine inanıyor. Bu inançla belirlediğimiz hedef; 1 Ocak- 28 Şubat tarihleri arasındaki 2 aylık süreçte toplamda 500 TIR’dan oluşacak aynî yardımı bölgeye göndermek.

“SANA İHTİYACIM VAR” ve “KOMŞULUK HAKKI İÇİN” kampanyaları çatısı altında yürütülecek bu büyük yardım organizasyonunun ülke genelinden yüzlerce STK’nın katılımıyla icra edilmesi planlanıyor.

Desteğinizle yardım yüklenecek 500 TIR’ın 200 adedi, 23 Şubat’ta ülke genelinde düzenlenecek programlarla aynı anda yola çıkarılarak kardeşliğimiz sembolik olarak tüm dünyaya gösterilecek.

Şimdiye kadar komşuluk hakkını gözetererk Suriyeli kardeşlerine destek olan halkımızı, bu hedef doğrultusunda yeniden harekete geçerek, 23 Şubat 2014 tarihinda Türkiye ‘nin her yanında düzenlenecek TIR gönderim programınlarına destek olmaya davet ediyoruz.

En küçük yardımın bile hayatî önem taşıdığı şu günlerde Suriyeli kardeşlerimizin bize ihtiyacı var.

ACİLEN İHTİYAÇ DUYULAN AYNİ YARDIM MALZEMELERİ


1-      Un ve Maya

2-      Kuru gıda

3-      Süt tozu

4-      Bebek bisküvisi

5-      Konserve Çeşitleri

6-      Hurma

7-      Bebek bakım malzemeleri

8-      Bebek bezi

9-      Bay, bayan ve çocuk kıyafetleri (yazlık ve kışlık)

10-   Ayakkabı ve bot (bay, bayan ve çocuk)

11-   Battaniye

12-   Hasır

13-   Çadır ve Mat

14-   Uyku tulumu

15-   Yastık

16-   Nevresim takımları

17-   Her türlü tekstil ürünü

18-   Acil müdahale ilk yardım çantası

19-   Çocuklar için oyuncak

20-   Hijyen ve temizlik malzemeleri

21-   Bayan hijyen malzemeleri

22-   Şarjlı aydınlatma cihazları

23-   Jeneratör

24-   Öğrenciler için kırtasiye malzemeleri

25-   Her türlü inşaat malzemeleri
   
Av. Fehmi Bülent YILDIRIM
  İHH Yönetim Kurulu Başkanı