Konu ile ilgili açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şube Başkanı Sami Akdağ:“İslam ümmeti olarak büyük bir sınav içerisindeyiz. Hemen yanı başımızdaki Suriye’deki insanlar ölüm kalım mücadelesi vermek zorunda bırakıldı. Bu mücadele beşinci zorlu yılına girdi. Bunun yanında Suriye’den Türkiye’ye büyük bir göç yaşandı. Göçle birlikte ise bizde ‘nasıl olsa devletimiz ilgileniyor’ algısı oluştu. Bu ise Suriye’ye yapılan yardımlarda büyük bir düşüşe neden oldu.
Bir Kutsi Hadis-i Şerifte şu şekilde buyrulmuştur: “… Ey Ademoğlu, açtım, senden yemekle doyurulmamı istedim, ama sen Beni doyurmadın'. Ademoğlu sordu; ‘Ya Rabbi seni yemekle nasıl doyurayım? Sen alemlerin Rabbisin'. Allah-u Teâlâ anlattı; ‘Falan kulum senden yemek istedi. Ama ona yedirmedin. Bilemedin mi? Ona yedirseydin Beni yanında bulacaktın'. Allah-u Teâlâ devamla buyurdu; ‘Ey Ademoğlu, senden su istedim, ama vermedin'. Ademoğlu sordu; ‘Ya Rabbi sana nasıl su vereyim? Sen Alemlerin Rabbisin'. Allah-u Teâlâ anlattı; ‘Falan kulum senden su istedi, vermedin. Ona su verseydin Beni yanında bulacaktın... Bunu da mı anlayamadın?”
Biz de bu bilinç ile az da olsa bir katkıda bulunmak istedik ve cemiyet olarak Suriye Halkı’na yardımda bulunmak istedik. Yardımlarından dolayı tüm hayır severlere teşekkür ediyoruz, hepsinden Allah razı olsun. İnşaAllahu Teâla Cuma namazından sonra dualarla yardım tırını uğurlayacağız. Uğurlama etkinliğimize duaları ile katılmak isteyen herkesi Aktekke Meydanı’na bekliyoruz.