Emniyet yetkililerince Sevgi  Evlerine teslim edilen İlyas Bebeğe kuruluşun bütün imkanları seferber edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürü Hasan Erkan ve Sevgi Evleri Müdürü Rıda Çoban şunları söylediler:
“2 yaşında olduğu tahmin edilen İlyas isimli çocuk İl Emniyet Müdürlüğü’nün 01.11.2012 tarihli yazısı ile aynı gün İlimiz Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’na kabul edilmiştir.
Küçük hakkında 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu’nun 22.maddesi gereği acil Valilik Onayı işlemi başlatılmıştır. Çocuğun olası yakınları ve çocuk hakkında sunulacak hizmet modeline ilişkin sosyal inceleme ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında gerekli adli işlem devam etmektedir.
Halen İlimiz Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda barınmakta olan çocuğun ilk sağlık kontrolü yaptırılmış velayet, vesayet ve/veya kayyımlık işlemlerine başlanmıştır. Yapılacak idari ve adli işlemler sonucu çocuk hakkında sunulacak hizmet modeli belirlenecektir.

Kuruluşa kabulünden sonra çocuğun yaşadığı düşünülen travmanın etkilerini tesbit edebilmek ve müdahalede bulunabilmek amacıyla meslek elemanlarınca çocuk hakkında psiko-sosyal çalışmalar planlanmıştır. Çocuğun, ilk olarak psikiyatrist tarafından kontrol edilmesi sağlanmıştır”.dediler