Karaman’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında gözlere takılan bir an vardı.  Karaman Aktekke Kent Meydanında düzenlenen mitingde, koltuk değneği ile yürüyerek omzuna attığı sepette simit satmaya çalışan bir engelli vatandaş “Bayramın Öteki Yüzü”nde, emek ve hayat mücadelesini gözler önüne serdi.

Sendika grupları meydanda sazlı türkülü bayram yaparken, engelli vatandaş aynı zamanda buruk bir şekilde kutlamaları izledi. 

KAZA KURBANI
7 yıl önce geçirdiği trafik kazsı sonrası 1 ay komadan kalan ve hayata dönen 36 yaşındaki Ali S. Geçirdiği kaza sonrası çalışamadı. Eşinden ayrılan ve 1 çocuğu ile şimdi beraber yaşayan Ali S. Devletten 3 aylık engelli maaşı almaya başladı.  Kiracı olarak oturan evde 9 yaşındaki çocuğu ile hayata tutunmaya çalışan Ali S., masrafları karşılayamayınca engeline rağmen çalışmaya şartlandı. Bunu başaran Ali S, Karaman’da İşçi Bayramının kutlanıldığı alana geldi. Engeline ve sıcağa rağmen simit satmaya çalıştı. Sepetinde taze simitleri alanda satmaya çalışan Ali S. “Bugün işçi bayramıymış. Biz bayramları unuttuk. Bana her gün iş var. Yoksa geçinemem. Geçirdiğim kaza da benim kaderim oldu. Bizimkisi hayat mücadelesi işte. Arkadaşların da işçi bayramları kutlu olsun. Ne söyleyeyim.”dedi.