Yapılacak programla engellilik kavramı, kişisel iletişim bozuklukları, aile içi iletişim gibi başlıklar; dezavantajlılık çatısı altında ele alınarak iki gün boyunca uzman kişiler tarafından ziyaretçilere bilgiler verilecek. Bilgi etkileşimi ile maddi ve manevi etkileşim hedefleri bulunan etkinlik, Resim Sergisi beraberinde, engelli ve dezavantajlı ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan bağışlar ile program sonunda ailelerin ihtiyaçları giderilecek.

Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Mustafa Burak Demirer programla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Bu çalışma ile Bilgi etkileşimine yönelik iki kazanım amaçlanıyor. Etkinlik süresince alanında uzman kişiler tarafından ziyaretçilere verilen bilgilerle dezavantajlı insanların sağlıklı bireylere, sağlıklı bireylerin de dezavantajlı bireylere bakışını temel düzeyde anlamlı hale getirecek işlevler kazandırmak ve bunu hayatın geri kalan döneminde anlamlı bir şekilde kullanabilmesini sağlamaktır.

Dezavantajlılığın ne sabit bir yeri, ne sabit bir zamanı ne de sabit bir nedeni bulunmaktadır. Her yaştan birey herhangi bir sebeple, bir uzvunu, düşünme yeteneğini, ailesinden bir bireyi, ileriye dönük hedeflerini yaşanılan farklı nedenlerden dolayı yitirebilmektedir. Bu etkinliğin temel amacı sahip olup farkına varmadığımız ya da kaybedip değerini geç fark ettiğimiz değerleri daha belirgin bir şekilde sunmaktır.

İnsanlar, gayretleri neticesinde ürettikleri ile birtakım faydalı sonuçlara ulaşmak isterler. Bu etkinliklerle maddi etkileşimde bulunularak dezavantajlı grupların en belirgin sorunlarını inceleme, bilgilendirme ve maddi imkânlar çerçevesinde yardım etmek isteyenlerin dezavantajlı ihtiyaç sahipleri ile buluşturulması amaçlanmaktadır.

Çalışmanın manevi etkileşim alanını ise vicdani sorumluluklarımız oluşturuyor. Vicdan yılın belirli günlerinde değil, her gün kendimizle yüzleştiğimiz bir aynadır. Dezavantajlı grupların anlaşılmasında ve o gruplarla etkileşim süreçlerinde vicdan ve hayat iç içedir. Buradan sonuçla, sorunların kaynağına ulaşarak sorunların bilinçli bir şekilde çözülmesi manevi hazineyi sağlamlaştırır.” dedi.

Saat 10.00’da başlayacak programa tüm Karaman halkı davetlidir.