Mut yolu 5. km’de düzenlenen programa Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu, Orman Mühendisi Ercan Şık, aileler ve çocukları ile gönüllüler katıldı.

Karaman İHH’dan yapılan açıklamada “Geçtiğimiz yıl tüm Türkiye ile birlikte oluşturduğumuz Yetim Kardeş Hatıra Ormanında her fidana çocuklarımızın adını vermiştik. Bu yıl da çocuklarımızın anneleri ve babalarının adına fidan dikimi yaptık. İHH olarak misyonumuz iyiliği yaymak kadar bu bilinci aktararak yaşatmaktır. Bugün sadece fidanları değil, iyilikleri de toprakla buluşturuyoruz, daha gür daha güçlü olmaları için. ” denildi. 

İnsan hak ve hürriyetinin korunduğu, iyiliklerle bezenmiş, doğası bozulmamış bir dünya için çalışmalar yapıldığı belirtilerek “2017 Yetim Dayanışma Günleri projeleriyle İHH, ülkemizin her şehrinden başlayarak 36 ülkeye uzanan 646 proje gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bunlar fidan dikiminden sağlık taramasına, yetimhane açılışından yetim annelerine mesleki eğitim veren atölye oluşturulmasına kadar çeşitlilik gösteren projeler. Hayırsever hemşehrilerimizin destekleriyle ilimizde, yetim kardeşlerimize yönelik mayıs ayı sonuna kadar gerçekleştirmeyi öngördüğümüz projeler planladık. Öte yandan sınırlar ötesine taşınan iyilik projeleriyle Bosna Hersek ve Nepal’in yetimlerine eğitim imkanı sunacak malzemeler temin etme çabasındayız. Yeryüzünde yaşanan tüm çirkinliklere ve olumsuzluklara rağmen bizi, birlikte yapılan iyilikler iri ve diri tutar. Son olarak fidan dikimine sağladıkları destekler sebebiyle ilimiz hayırseverlerine teşekkür ederiz.” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Tüm ailelerin el birliği ile fidan dikiminin ardından pilav ikramı ile program son buldu.

Gerek ilimizden gerekse ülke dışından projelere katkı sunmak için proje kitapçığını inceleyebilirsiniz: https://www.ihh.org.tr/yayin/ydg-projeleri-2017