‘KINALI KUZULAR ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI’
Karaman Atak  Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada;''11-18 yaş arası izcilere yönelik olarak Çanakkale’de vatan toprağı için canlarını vermekten korkmayan dedelerinin çektikleri sıkıntı ve çileleri anlamaları ve zor şartlarda hayatlarını nasıl idame ettirdiklerini görmeleri, milli kültürümüzün temel değerlerini öğrenmeye yönelik maddi ve manevi bilinç kazanmaları, şehitlerimizi anmayı ve dedeciğim ben geldim demeleri için Türkiye İzcilik Federasyonu'nun katkılarıyla 21-26.04.2012 tarihleri arasında ‘Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç Kampı’ düzenledi.
Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na katılacak  11 izcimiz  21 Nisan 2012 saat: 21:30'da Çanakkale’ye uğurlandı. İzci Gönüllüleri  ve izci velilerinin katıldığı törende izcilerin başına kına yakıldı ve dualarla araçlarına bindirildi. Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü  önünden aileleri tarafından  uğurlanan izciler, ilk günü kamp alanını tanıyarak ve resmi törenlere hazırlık yaparak geçirecekler. Milli Bilinç Kampı kapsamında izciler, 23 Nisan’da Çanakkale’de düzenlenen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenlerine katılıp Şehitlikleri ziyaret edecekler.
Çanakkale Milli Bilinç Kampı’nda izciler, dedelerinin yaptığı gibi 25 Nisan gece saat 02.00’de kalkarak asker çorbalarını içip, hamur kızartması yiyecekler. Ardından saçlarına kınalarını yakıp, yeleklerini ve enveriye kabalağı şapkalarını ve ‘Dedeciğim Ben Geldim’ yeleklerini giyerek 17 km yürüyüş yapacaklar. 
Türkiye’nin diğer illerinden gelen toplam 3 bin izciyi buluşturan kampta, izcilerimiz Çanakkale savaşının yaşandığı tüm alanları gezecek ve dedelerinin yaşadığı sıkıntıları yerinde öğrenecekler. 26 Nisan’da tamamlanacak olan Milli bilinç kampı süresince izciler, ileri seviye izcilik eğitimlerinin yanı sıra Çanakkale ile ilgili seminerlere ve törenlere de katılacaklar,''denildi.