“Bu Ramazan Kur’an-ı Kerim’i Anlamıyla Okuyorum”
 
 
Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu, 1433 Ramazan ayı münasebetiyle “anlamlı” bir kampanya başlattı. “Bu Ramazan Kur’an-ı Kerim’i Anlamıyla Okuyorum” sloganıyla duyurulan kampanyayla Kur’an ayı olan Ramazan ayında Kur’an’ın anlaşılmasına yönelik etkili bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
 
 
Yüce Allah (c.c.), İbrahim suresinin birinci ayetinde belirttiği üzere insanların kişisel ve toplumsal karanlıklardan kurtulmalarında ana kaynak hayat kılavuzumuz Kur’an-ı Kerim’dir.
 
: “ … Bu (Kur’an, öyle) bir Kitab’dır ki, onu sana; insanları Rablerinin izniyle (her türlü kişisel ve toplumsal) karanlıklardan aydınlığa; eşsiz galip ve övgüye layık olan (Allah’)ın yoluna çıkarman için indirdik.”
 
 
Asr suresinde hüsranda olmayacak insanların tarifi yapılırken “Ancak iman edip de sâlih (sevaplı) amel (ve hareket)lerde bulunanlar, hem de birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler hariçtir (onlar ziyandan kurtulmuşlardır)” buyrulmaktadır. KAB Platformu, ayette bahsi geçen “..hakkı tavsiye” edenler zümresinde olmak ümidiyle Ramazan 1433 kampanyasını başlattı.
 
 
“Bu Ramazan Kur’an-ı Kerim’i Anlamıyla Okuyorum” kampanyası ferdi olarak herkesin katılabileceği doğal bir kampanyadır. Platforma üye 78 sivil toplum kuruluşunun katılımı ve desteğiyle birçok mecrada duyurulacaktır. KAB Platformu, her bir fert ve sosyal grubu, sivil toplum kuruluşunu bu kampanyaya ve bu kampanya vesilesiyle Kur'an-ı Kerim'i, her türlü ön yargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile idrak edecek şekilde okumaya davet etmektedir.
 
 
Zira İsra suresinin 9. ayeti bizlere şu müjdeyi vermektedir:
 
"Gerçekten, bu Kur'an, insanları en doğru yola iletir ve yararlı işler yapan mü'minlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler."
 
 
Zinde Sosyal Gelişim Derneği öncülüğünde 2007 yılında kurulan KAB Platformu, insanların mutluluğu ve faydası için Yaratan tarafından indirilen Kur’an’ın anlaşılması ve yaşanması için bugüne kadar birçok faaliyet gerçekleştirdi. Bu faaliyetlerden ilki kurulduğu yıl yaptırılan bilimsel bir anket çalışmasıdır. Daha önce basınla paylaşılan bu ankette halkın % 94’ünün evinde Kur’an bulunduğu, % 78’inin evinde ise Kur’an mealinin de bulunduğu, ancak sadece % 5’inin düzenli olarak meal veya tefsirlere başvurduğu tespit edildi.
 
 
Anket çalışması dışında kurulduğu günden bu yana KAB Platformu, platform üyesi kuruluşlarla birlikte yüzlerce eğitim programı, radyo tv programı düzenledi.
 
 
Kur’an’ın anlayarak okunması ve yaşanmasına katkıda bulunmak amacıyla animasyon senaryo yarışması yapıldı, bu yarışmada derece alan eserler animasyon filmi olarak yayınlandı.
 
 
Türkiye’de ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i ve Mealini Güzel Okuma” yarışması, KAB Platformu tarafından gerçekleştirilen alanındaki özgün çalışmalardan biri oldu.
 
 
Hasan Tahsin Feyizli’nin hazırladığı Feyzü’l Furkan Kur’an-ı Kerim Meali, çeşitli kampanyalarla şimdiye kadar 600 bin adet basılarak halka ücretsiz ulaştırıldı.
 
 
www.kuranimiz.net web sayfasıyla digital ortamda yapılan tüm faaliyetler planlanmış olup adım adım uygulamaya konuldu. Web sayfası bünyesinde deneme yayını yapan e-eğitim bölümünde alanında ilk olan birçok hizmetin yakın tarihte faaliyete geçmesi beklenmektedir..
 
 
Bu kampanya vesilesiyle KAB Platformu, Yüce Allah’tan, Ramazan ayının tüm insanlığa ve İslam ümmetine hayırlar getirmesini, her türlü zulüm, kan ve gözyaşının dinmesini, huzur ve bereketin artmasını, inananların bağışlanmasını niyaz eder.
 
 
Kampanyaya katılmak veya destek sağlamak isteyenler www.kuranimiz.net web sayfasından detayları öğrenebilirler.