Bugün saat 10.15 te, TRT Belgesel kanalında yayınlanan “Buluşma Noktası Türkiye” programına telefonla katılan Karaman Valisi Süleyman Kahraman ilimizde yapılan çalışmalardan bahsetti

Vali Kahraman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı Karaman Tanıtım Portalı projesini tanıttı. Kahraman,Yunus Emre'nin aslının Karamanlı olduğunu, Hz. Mevlan'nın yedi yaşına kadar Karaman da yaşadığını anne ve babasının da Karaman'a geldiğini vurguladı. Kahraman konuşmasında;''Yunus Emre Karaman'da meftundur bu kesindir. Bir kaç il de Yunus Emre anılmaktadır. Biz anılmasından çok hoşlanmaktayız.Yeter ki her yerde anılsın. Ancak kesin ifade ve belgelerle Yunus Emre'nin Karaman'lı olduğu kesindir ve Karaman'da dinlenmektedir.

Turizm Haftası Etkinlikleri bu sene ilk defa Karaman'dan başlayacaktır. Karaman'a turizm bakanımız ve turizm yetkilileri gelecektir. Karaman turizm potasiyeli açısından çok önemli bir ildir. 15-22 nisan turizm etkinliklerine bürokrasiden sivil topluma kadar geniş bir katılım beklemekteyiz.

Karamanbu EMİTT Fuarına bu sene ilk defa katıldı. Burada önemli görüşmeler yapıldı, geri dönüş olarak ta turizm hareketliliği kapsamında 1 Nisandan itibaren herhafta ilimize bir tur otobüsü gelecektir, bu bir başlangıçtır ve devam edecektir.
Yunus Emre Camiisi'nde düzenlemeler yapılmaktadır. Karadağ da ki Binbirkilise bizim için de çok önemlidir. Bu değerlerimizi tanıtmak için elimizden geleni yapacağız,'' dedi.