Karaman Akademik Gençlik Derneği’nin (KARAKDER) üç aylar ve Regaib Kandili vesilesi ile dün akşam Demosan Otel’de düzenlediği programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Akgül, Kur'an-ı Kerim'in insanları en doğru yola götüren bir kitap olduğunu ve insanı, hayat tarzının en güzeline götürdüğünü belirtip, "En kıymetli hane Kur'an okunan hanedir. Kur'an okunan evde gam, tasa yoktur. Kur'an okunan evde insanlar sıkılmaz." dedi.
Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Güzel Kur'an-ı Kerim Okuma Birincisi Hamza Bilgiç’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Gevher Hatun Koleji öğrencilerinin ‘İlk Yıldızlar Oratoryosu’ sunumu ile başlayan programda Akgül, Kur'an okuyan insanın Allah ile konuştuğunu ifade edip, Allah'la konuşmanın ise insanın dünyada erişebileceği en güzel makam olduğunu söyledi.
İndirildiğinden bu yana bozulmayan tek kutsal kitabın Kur'an olduğunu anlatan Akgül, millet olarak Kur'an yazmaya verilen öneme dikkat çekti. "Suudi Arabistan'da inen Kur'an-ı Kerim'in Mısır'da okundu, İstanbul'da yazıldı" diye güzel bir söz bulunduğunu anlatan Akgül, artık Türkiye'de de güzel karilerin Kur'an-ı en güzel şekilde okuduğunu vurguladı.
İçinde en mükemmel eşyalar bulunduğu halde ailelerde geçimsizliklerin ayrılıkların baş gösterdiğine dikkat çeken Akgül, "Bunlar Kur'an'a hayatımızda yeteri kadar yer vermemizden kaynaklanıyor. Şeytan sürekli vesvese veriyor. İnsanın hayatında Kur'an yoksa bu vesveseler insana hayatı dar ediyor. İnsanlar dünyadan lezzet almaz hale geliyor" ifadesini kullandı.
3 AYLAR EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMELİ
Doç. Dr. Akgül, 3 ayların zamanın altın dilimlerinden biri olduğuna dikkatleri çekerek hem Kur'an okuma, anlama ve hayata geçirme noktasında hem de dua ve istiğfarla Allah’a yönelme noktasında değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Geçmişin de muhasebesinin mutlaka yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Akgül, Kur'an-ı hayatına rehber edinen insanların da bu muhasebeyi daha rahat verebileceğini söyledi.