Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101.yılına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
İmam-ı Azam Cami İmamı Mehmet Şimşek'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Kısacık;” Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 101.Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin  Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Biliyoruz ki tarihini bilmeyen milletler yol olmaya mahkûmdur. Bizlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi milli manevi değerlerine bağlı bir nesil olmaları yolunda elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Gerek il müdürlüğümüz bünyesindeki sportif etkinlikler ve gerek gençlik merkezimizde yapılan kültürel faaliyetlerle gençlerimizi milli değerlerini unutturmamaya gayret ediyoruz.
Bu vesile il aziz vatanı bizlere miras bırakan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit torunu olarak sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diye konuştu.
Yoğun katılımın ve duygusal anların yaşandığı Çanakkale Şehitleri Anma Programı, ''Bir Ulusun Destanı Çanakkale'' adlı sinevizyon gösterimi, gençlik merkezi üyelerinden Mehmet Ercan, Samet Sarı ve Hüseyin Çekirdek 'in şiir dinletileri, gençlik merkezi eğitmenlerinden tarihçi Mustafa Yıldırım’ın ''Çanakkale 'den Kesitler'' konulu konferansı ve gençlik merkezi eğitmenlerinden Hakkı Küçükşen, İsmail Hakkı Keçeci, Yasin Özçelik, Özgür Havutçu ve üyelerden Gülizar Vural’ın hazırlamış oldukları müzik dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Program, gençlik merkezi liderlerinin hazırlamış olduğu ikramları davetlilere sunmasının ardından sona erdi.