Karaman’da faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam gençlik merkezi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Özel Aba Şahika Rehabilitasyon Merkezine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Gençlik Merkezi müdürü Şabettin Gezen, gençlik merkezi liderleri ve gönüllü gençler engelli öğrenciler ve öğrenci aileleriyle bir araya geldi. Gençlik merkezinin sürpriz ziyaretleriyle birlikte hoşça vakit geçiren öğrenciler, gönüllü gençler tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve oyunlarla doyasıya eğlendi. Ziyarette aldıkları hediyeler ve özel ilgiden dolayı büyük sevinç yaşayan engelli öğrenciler bu anlamlı ziyaretten dolayı gençlik merkezi personeli teşekkür etti.
Engelli öğrencilerle yakından ilgilenen ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında daha duyarlı olmaya çalıştıklarını belirten Gençlik Merkezi müdürü Gezen,” Çocuklarımızla birlikte vakit geçirmek onları azda olsa mutlu edebilmek güzel bir duygu. Engelli çocuklarımızın hayatına girmeden, onlarla vakit geçirmeden onların dünyasını anlamak mümkün değil. Bu ziyaretimizde bizlere kapılarını açan okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu ziyaretleri sürekli olarak tekrarlayacağız” diye konuştu.
Özel Aba Şahika Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Raşit Aktaş ise, kurumlarında engelli öğrencilerin yaşama uyum sağlamaları için çalışma modellerinden bahsederek, engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu, normal bir hayat sürmeleri için toplumsal duyarlılığın oluşturulması gerektiğini dile getirdi. 
Ziyaret, Rehabilitasyon Merkezi sınıflarının tanıtılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.