Açıklamada şu ayrıntılara yer verildi; 26 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfının 2018 yılı için belirlemiş olduğu kurban bedeli 750 TL olup, vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Geçen yıl 106 ülke ve bölgede toplamda 53 bin 500 kurban keserek 2.000.000 ihtiyaç sahibine ulaşan İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.

NELER YAPILACAK?

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2018 yılı kurban çalışmaları kapsamında Türkiye ile birlikte 103 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu yıl da kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok proje çalışmaları da kurban ziyaretlerinde gerçekleştirilecek.

YETİM KARDEŞLERE BAYRAMLIK KIYAFET

Bağışçıların desteğiyle geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda 55 bin 615 yetim çocuk giydirildi. Siz de bu iyilik kervanında yerinizi alabilir, 120 TL’lik bağışla bir yetim kardeşimizin bayram sevincine ortak olabilirsiniz.

5 KITADA 103 ÜLKE VE BÖLGEDE KURBAN ORGANİZASYONU

Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya, Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak olan İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edeceği ülke ve bölgeler şunlar:

Balkanlar: Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Karadağ, Bulgaristan, Romanya, Macaristan

Afrika: Burkina Faso, Çad (Çad, Orta Afrikali ve Nijeryali Mülteciler), Kamerun (Kamerun ve Orta Afrikali Mülteciler), Orta Afrika Cum., Gana, Gine, Mali, Moritanya, Nijer, Senegal, Benin, Sierra Leone, Liberya, Togo, Burundi, Cibuti (Cibuti ve Yemenli Mülteciler), Etiyopya (Etiyopya ve Ogaden), Güney Afrika (Güney Afrika ve Malavili Mülteciler), Güney Sudan, Mauritius, Kenya (Kenya ve Somalili Mülteciler), Swaziland, Malavi, Mozambik, Ruanda, Somali, Sudan (Darfur, Hartum ve Kesele), Tanzanya, Uganda ve Zimbabve.

Asya: Bangladeş (Bangladeş ve Arakanlı Mülteciler), Hindistan, (Hindistan, Jamnu Keşmir, Kerala ve Assam), Pakistan, Nepal, Srilanka, Myanmar (Myanmar ve Arakan), Vietnam, Tayland (Patani), Endonezya, Filipinler (Moro), Kamboçya ve Doğu Türkistan.

Ortadoğu: Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Suriye, Yemen, Mısır, Tunus ve Libya.

Orta Asya ve Kafkasya: Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Moğolistan, Acara, Azerbaycan, Gürcistan, Kırım, Ukrayna, Ahıska, Adıgey, Osetya, Karaçay-Çerkes, Kabardey Balkar, Dağıstan, İnguşetya, Abhazya ve Çeçenistan.

Amerika: Bolivya.

KARAMAN İHH’NIN KURBAN ETKİNLİKLERİ

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Karaman İHH, Kurban Bayramı müddetince kendisine getirilen kurban paylarını kabul edip, yetim aileler öncelikli olma üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına aracılık edecek.

KURBANLARINIZ NASIL KESİLİYOR?

Kurbanlarını vekâlet yoluyla İHH’ya gönderen hayırseverlerimizin hisseleri, bağışçıların talebi doğrultusunda, kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır.

Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır.

Kurban Bayramı’nın birinci günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra İHH, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur.

Kurban çalışmaları ile ilgili bilgi almak isteyenler, 0 554 150 60 70 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler.