TRT HABER kanalında yayın yapan “Bu ülkede güzel şeyler oluyor, dönüp o tarafa bakmak yeterli” sloganıyla yola çıkan Güzel Ülke'nin Karaman Lisesi’nin çalışmalarının konu edildiği bölüm bu gece(11 Haziran Pazartesi) saat 23.00’de yayınlanacak.

Güzel Ülke, habercilik anlayışına yepyeni bir soluk getiriyor. Popüler gündem maddeleri arasında çoğu zaman es geçilen, ülkemiz insanının başarı öykülerini ekrana taşıyor…

“Bu ülkenin yeraltı madeni gibi değişik yerlere gömülmüş hissi veren ve bir türlü yer üstüne, gözlere, bakışlara yakın bir yere konmayan güzel işler yapan insanları var”diyor güzel ülke ekibi. 

Bu anlayışla yayına devam eden güzel ülke ekibi 5 aydır bu macerasında bu insanların reklam ve tanınma diye bir dertleri olmadığını ve onların tek derdinin, bir şeyler yapmak, olduğunu ve kendilerinin de bu tür insanların hikâyesini anlattıklarını ifade ediyorlar.

Güzel Ülke programı yapımcıları, Karaman Lisesi’nin gönüllü toplum hizmeti kapsamında Karaman Devlet Hastanesi ile birlikte yürüttüğü "Sağlıcakla Kal" ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İle birlikte yürüttüğü "Mavi Tırtıl" isimli projelerinin çekimlerini gerçeklekleştirmişti.

Çekimler, Karaman Lisesi, Karaman Devlet Hastanesi’nin ana bina ve 82.yıl tesislerinde, Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ve bağlı birimlerinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde yapıldı.

4 gün boyunca süren çekimlerde Karaman Lisesi Öğrencilerinin okul Hastane, Huzurevi, Sevgi evleri, Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdiği hasta yönlendirme, Yaşlı ve hastalara kitap okuma, Konser, dinleti, gösteri, Akran çalışması, köylere yapılan yardımlar vb. konuları ele alındı.