Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kimse Yokmu Derneği ile birlikte Ruanda'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı.
Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız’ın da  katıldığı program ile ilgili bir açıklama yapan KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, Türkiye-Ruanda arası bir gönül köprüsü kurma düşüncesi ile bu geziyi ve etkinliği düzenlediklerini söyleyerek hem kendileri açısından hem de ihtiyaç sahibi aileler açısından güzel bir bayram geçirdiklerini belirtti. Kılınç, Afrika’ya Amerikan, İngiliz, Fransız ve Hint okullarının çok önceden gelip okullar açtığına dikkatleri çekerek “Ruanda’ki bizim okulumuz 5 ay önce açılmış ve henüz sıralar, masalar, tahtalar ve bilgisayarlar yok iken ülkenin üst düzey yetkililerinin çocukları dahil 22 öğrenci kaydı yapılmış. Bu güzellik Türk okullarının başarısı, öğretmenlerinin samimi gayretleri, fedakarlıklarının bir eseri. Kurban çalışmalarını burada engelsiz, kolay ve rahat yapabiliyorsak bu doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Kara kıtanın işlenmemiş madeni bu güzel insanlara, kardeşlerimize,  kurban vesilesi ile ulaşmış olmak Kimse yok mu diye bakan buradaki ihtiyaç sahiplerini kucaklamak, onlara sarılmak anlatılır gibi bir duygu değil.  Demek dünya üzerinde böyle yerler de varmış.  Demek  Türkiye adını ilk defa duyacak ve ülkemizi bizimle tanıyacak insanlar köyler şehirler ülkeler varmış. Bu sevgi elçiliği, bu gönül köprüsü kurma görevi iyiki bize verilmiş, iyiki gelmişiz, iyiki iyiliğe sevdalanmışız.” dedi.
Kılınç, Ruanda’ya bayramadan 3 gün önce geldiklerini belirterek Kimse Yok Mu Derneği ile güzel bir çalışma yaptıklarını söyledi. Kılınç, hayırsever iş adamlarının ailelerinden binlerce kilometre uzaklıkta değil kurban kesmeyi  kursağından yılda bir lokma dahi et geçmeyen insanların yüzünü güldürmek için et dağıttıklarını, yöre halkı ile sohbet ettiklkerini, dertlerini dinlediklerini ifade etti.  
Anadolu insanı 70 ülkede 300 bin aileye yardım götürdü
Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız da yaptığı açıklamada Anadolu’nun dört bir yanından hayırsever iş adamlarının, esnafın Kimse Yokmu Derneği ile birlikte hareket ederek ailelerinden ve yakınlarından ayrı kalma pahasına bu Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarına dikkatleri çekerek “ İşadamından öğretmenine, toplumun her kesiminden yüzlerce gönüllü 300 bin aileye yardım götürdü.. Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya kadar toplam 70 ülke ve Türkiye'nin dört bir yanında yoksullar için kurban kesildi." dedi.
Türkiye’de Kurban Bayramı geçirmek yok
KASİAD Üyesi Hayrettin Dalkıran da 5 günlük programın her anının kendilerini duygulandırıdığını söyleyerek Ruanda’da Türk bayraklarıyla karşılandıklarını, Türk okullarındaki öğretmenlerle birlikte bölge insanı ve aileleri ile bir arada olduklarını söyledi. Dalkıran, Karamanlı ekibin gözyaşlarını tutamadıklarını belirterek  “Dünya’da ulaşılmamış bir karış toprak kalmayıncaya kadar Türkiye de Kurban bayramı geçirmek yok” diyerek duygularını dile getirdi.