Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yılına dikkat çekmek amacıyla 25 Mart 2015 Çarşamba günü saat 14.00’da Yeni Gençlik Merkezinde bir dizi etkinlik düzenledi.
Yeni Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Karaman Valisi Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, daire müdürleri, şube müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100.Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin  Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. 
Çanakkale, Gök kubbesi kaybolmuş bir milletin, yeniden şahlanışının öyküsüdür. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü, kurşunların havada çarpıştığı bir hikâyedir. Anadolu coğrafyasının her bölgesinden, her haneden çocukların yan yana savaştığı, şehit düştüğü ve koyun koyuna yattığı tek cephedir. 
Kalem tutacak yaştaki ellerin silahlara sarıldıkları, boyları küçük, başları küçük ama yürekleri büyük Mehmetçiklerin hikâyesidir. Bir zaferdir Çanakkale Zaferi. Birinci dünya savaşında Çanakkale boğazını denizden zorlayarak geçmek isteyen İngiliz ve Fransız ortak donanmasına Çanakkale boğazının, mezar edildiği gündür bu gün. Bu gün kahraman Türk askerinin, dünyaya Çanakkale geçilmez diye, haykırdığı gündür.
Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu ve bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Programın ikinci konuşmasını yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite tarih bölümü öğretim görevlisi Atilla Zorlu, tarihimizde önemli bir yer tutan Çanakkale Deniz Zaferinde yaşanılan önemli gelişmelere değindi.
Yoğun katılımın ve duygusal anların yaşandığı Çanakkale Şehitleri Anma Programı, Çanakkale Ruhu isimli slayt gösterisi, gençlik merkezi üyelerinin şiir dinletileri, gençlik merkezi tiyatro ekibinin tiyatro gösterileri ve gençlik merkezi eğitmen ve üyelerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisikatılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Program, Karaman Gençlik Merkezi liderlerinin hazırlamış olduğu ikramları davetlilere sunmasının ardından sona erdi.