Milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast eden kalleşlerin 15 Temmuz’da darbe girişiminin geri püskürtülmesinin akabinde tüm ülkede vatanına sahip çıkmak üzere meydanlara inen milletin demokrasi nöbeti kararlılıkla devam ediyor.  Bu dik duruşun en önemli adreslerinden birisi de Karaman. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren dokuz gündür sabahın ilk ışıklarına kadar milletle omuz omuza kararlı bir şekilde nöbetine devam ediyor.
Demokrasi nöbetinin dokuzuncu gününde İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı Karaman’a gelerek bu coşku ve kararlılığına ortak oldu. Meydanda Karamanlılara hitap eden Başçı, “ Ey aziz Karamanlılar, tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz. Sizlerde bu azim, bu vatanseverlik ve kararlılık olduğu sürece hiçbir işgalci, hiçbir kalleş, hiçbir terör örgütü bu topraklar üzerinde hain emellerine asla ulaşamayacaklar. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine caddelerde sokaklarda meydanlarda başladığımız bu demokrasi nöbetimiz, O’nun ikinci bir talimatına kadar devam edecektir. Vatana olan bu sevdanız, hainlere karşı bu dik duruşunuzdan dolayı sizlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Demokrasi nöbetinin dokuzuncu gününde Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri meydanda toplanan vatandaşlara su ve çorba ikramına devam etti.