“IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ” Projesine 2014 yılından itibaren dâhil edilerek uygulanan “Önce Dopingle Mücadele daha sonra Madde Bağımlılığı ve Çocuklar”, “Çocuk Psikolojisi” ve “Fair–Play” derslerinin yanı sıra “Eskimeyen Değerlerimiz” de kursiyerlerle tanıştırılacak, söyleşi yaptırılacak ve ödüllendirilecekler.
11-12 Mart 2016 tarihleri arasında Karaman Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “IAAF Çocuk Atletizmi” semineri, Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı ve Çocuk Oyunları Koordinatörü Necdet Ayaz’ın sorumluluğunda gerçekleştirilecek. Projenin seminerini ise, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve aynı zamanda Eğitim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça tarafından verilecek.
Projeye sonradan dâhil edilen Madde Bağımlılığı ve Çocuklar konusu Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Sporda çocuklara psikolojik yaklaşım konusu Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda atletizm federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Perican Bayar, Fair-Play konusu da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyon Üyesi Haldun Domaç tarafından verecektir.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığınca önerilen IAAF Yetkililerince de takdir gören “Eskimeyen Değerlerimiz” bölümü için ise programları uygun 10 değer davet edilecektir.
Son derece önemli konuma gelen “IAAF Çocuk Atletizmi” seminerinde verilen sertifika Eğitim Kurulunun teklifi Yönetim Kurulunun uygun bulması ile bu seminerden itibaren 4 sertifika yerine geçecek ve 2 kademeye katılan antrenörlerden de zorunlu belge olarak istenecektir.